«Εθνικό πένθος» κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας – Άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων

«Δεσμεύομαι ότι θα σταθούμε δίπλα τους με ό,τι μέσα έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας - Νέα ενημέρωση 19:32

Ευχή όλων μας είναι να μη μεγαλώσει ο αριθμός των νεκρών, είπε στην αρχή της δήλωσής του ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι εκφράζει «τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

«Δεσμεύομαι ότι θα σταθούμε δίπλα τους με ό,τι μέσα έχουμε στη διάθεσή μας» τόνισε και παράλληλα κήρυξε «εθνικό πένθος» για τη μεγάλη τραγωδία, σημειώνοντας πως «είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα άμεσα μέτρα, στα οποία κατέληξε μετά την έκτακτη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς:

- Θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας

- Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες

- Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή.

«Ήδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού, ή άλλων δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος, ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και επεσήμανε:

«Δεσμεύομαι ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία».

Ακόμη ανέφερε ότι «ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του υπουργείου υποδομών, της περιφέρειας και των Δήμων που έχουν πληγεί. Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές».

Τέλος ευχαρίστησε: «τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, όπως και όλους όσους, μέσα από αντίξοες συνθήκες, πάλεψαν και παλεύουν αυτή την ώρα για να σώσουν περιουσίες και ζωές» και ευχήθηκε «κουράγιο και δύναμη τόσο σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας, όσο και σε κείνους που δίνουν τη μάχη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top