Ομαλά η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τον επικεφαλής της Κεντροαριστεράς

Εντυπωσιακή η προσέλευση ψηφοφόρων

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή και ουρές να σχηματίζονται στα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 12:30 είχαν προσέλθει στις κάλπες 70.000 πολίτες και αν η προσέλευση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς εκτιμάται ότι η συμμετοχή ίσως αγγίξει τις 200.000.

Ανάμεσα σε αυτούς που προσήλθαν να ψηφίσουν ήταν και ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, όταν η ψηφοφορία σταμάτησε στη Σκάλα Λακωνίας γιατί κάποιος εμφανίστηκε με πολλές ταυτότητες συγχωριανών του για να ψηφίσει εκ μέρους τους.

Φ. Γεννηματά: Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή

«Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, από την Καλλιθέα αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με την ευκαιρία η κ. Γεννηματά απεύθυνε έκκληση στους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης.

«Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή».

Ν. Ανδρουλάκης: Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας» δήλωσε στη Ρόδο μόλις ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας», τόνισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζοντα την αισιοδοξία του.

«Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας» επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος.

Γ. Καμίνης: Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη

Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Γιώργος Καμίνης, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων:

«Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Γ. Μανιάτης: «Σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα»

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Γιάννης Μανιάτης ψηφίζοντας στο Αργος, για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα.

Γ. Ραγκούσης: Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν -αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας

Στο Χολαργό ψήφισε το πρωί, για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα, ο Γιάννης Ραγκούσης και αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας. Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top