Παρασκευόπουλος: «Ήταν δεδομένο ότι κάποιοι από τους αποφυλακισθέντες θα υποτροπίαζαν ξανά»

"Θα καταργηθεί ο νόμος μου – Ήταν έκτακτη νομοθεσία" υποστήριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης - Νέα ενημέρωση 09:04

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ότι ο νόμος του -χάρη στον οποίο αποφυλακίσθηκαν περίπου 7.000 καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα- ήταν έκτακτη νομοθεσία και πως θα καταργηθεί.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ότι «οι φυλακές ήταν σε υπερσυμφόρηση» και υποστήριξε πως «την περίοδο που ίσχυσε ο νόμος Παρασκευόπουλου, έπρεπε να ισχύσει».

«Οι συνθήκες στις φυλακές ήταν βασανιστικές και η “κακοποίηση” των κρατουμένων υπό αυτές τις συνθήκες, έχει ως συνέπεια όταν βγαίνουν από τη φυλακή, να είναι πιο επιθετικοί» είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, τόνισε ότι με το νόμο που φέρει το όνομα του, αποφυλακίσθηκαν 10.000 κρατούμενοι εξηγώντας ότι ο νόμος ίσχυσε για όλους τους καταδικασθέντες. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο εγκληματίας που επιτέθηκε με σίδερο σε ηλικιωμένη για να την ληστέψει και άλλοι.

«Έχουμε να κάνουμε με ποινές πρόσκαιρες, δηλαδή με ποινές που ούτως ή άλλως θα οδηγούσαν κάποιο άτομο σε απόλυση» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς οι άνθρωποι, οι οποίοι απολύονται, υποτροπιάζουν. Εγκληματούν και πάλι. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες και τα ποσοστά της υποτροπής είναι υψηλά».

Μάλιστα, υποστήριξε πως αν οι εν λόγω κρατούμενοι έμεναν στις φυλακές μερικούς μήνες παραπάνω, όταν θα απολύονταν, πάλι θα εγκληματούσαν.

«Ήταν δεδομένο ότι κάποιοι από αυτούς που αποφυλακίσθηκαν θα υποτροπίαζαν ξανά» είπε και πρόσθεσε ότι «ο εγκλεισμός στη φυλακή δεν κάνει τον άνθρωπο καλύτερο, τον κάνει χειρότερο γιατί τον αποκόπτει από την οικογένεια και από την αγορά εργασίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top