Τη Δευτέρα οι Θεσμοί στην Ελλάδα

"Δευτερεύοντα τα ζητήματα που έχουν μείνει" είπε ο Ν. Παππάς

Τη Δευτέρα οι Θεσμοί στην Ελλάδα

Αντιδράσεις προκαλεί στους δανειστές η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ότι η υπεραπόδοση των εσόδων θα δοθεί σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ως κοινωνικό μέρισμα. Από τη μεριά τους, οι Θεσμοί θέλουν σε περίπτωση υπεραπόδοσης, μέρος του ποσού να δοθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών προς τον ιδιωτικό τομέα και προκειμένου να εκδοθούν συντάξεις που εκκρεμούν.

Το θέμα αυτό θα αποτελέσει, πιθανότατα, αντικείμενο συζήτησης από αύριο, Δευτέρα, στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – δανειστών. Το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται αισιόδοξο για τη συνάντηση αυτή. Ο Νίκος Παππάς σχολίασε, όσον αφορά στην έλευση των Θεσμών στη χώρα μας, ότι απομένουν μόνο δευτερεύοντα ζητήματα, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα του πολλαπλασιασμού των αντοχών της ελληνικής οικονομίας, «ώστε να βγει η χώρα δυναμικά στο 2018».

Από τη μεριά του, ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σχολίασε ότι, κατά τη γνώμη του, μια χώρα που είναι καταχρεωμένη δεν έχει πολυτέλεια να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα με ψηφοθηρικό τρόπο, με την έννοια ότι έχει άλλες υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι με τόσο υψηλή φορολογία δεν μπορούμε να πάμε σε ανάπτυξη, αφού η ανάπτυξη προϋποθέτει επενδύσεις και εξωστρέφεια. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top