Φωτιές βάζει στο πολιτικό σκηνικό o Τσιρώνης για την κάνναβη

Προτείνει την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, με αντάλλαγμα ένα μικρό παράβολο

Φωτιές βάζει στο πολιτικό σκηνικό  ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος προτείνει  την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, με αντάλλαγμα ένα μικρό παράβολο στο κράτος.

 «Η  μονή λύση ειναι η ιδιόχρηση σε σπίτια και κλειστά κλαμπ. πληρώνοντας ένα παράβολο»:  Για πλήρη αποποινικοποίηση της κάνναβης και για ελεύθερη χρήση της σε σπίτια και ιδιωτικά καταστήματα μιλάει ο κ. Τσιρώνης.  Η κυβέρνηση ωστόσο, που θέλει να περάσει χωρίς μεγάλες αναταράξεις το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, τον «αδειάζει».

 «Μόνο για φαρμακευτική χρήση» διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι.

Όμως, μόνο και μόνο η συζήτηση για ένα θέμα ταμπού  προκαλεί την αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝΕΛ , λίγες μέρες μετά το ρήγμα που προκάλεσε στον κυβερνητικό συνασπισμό το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλου.  «Όχι στην χρήση κάνναβης για πάθη και χρήστες» διαμήνυσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

 Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι δηλώσεις Τσιρώνη, προετοιμάζουν την ελεύθερη χρήση της κάνναβης κι αντιδρούν έντονα

 «Μην ανοίξουν καμία πόρτα ο κύριος Πολάκης με τον κύριο Ξανθό στη γενική χρήση κάνναβης, γιατί εκεί θα παίξουμε μπουνιές» δήλωσε στον Αθήνα 984 ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, με τον κ. Τζανακόπουλο να του ζητά, σχολιάζοντας,   «να κρατησει τις μπουνιές…».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top