Αλλάζουν όλα με τροπολογία: Βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση δεδουλευμένων – Τι σημαίνει

Πρόκειται για τροπολογία του ΚΚΕ που έγινε δεκτή

Αλλάζουν όλα με τροπολογία: Βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η καθυστέρηση δεδουλευμένων – Τι σημαίνει

Αποδεκτή έγινε τροπολογία του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής η οποία προβλέπει πως η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης, θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων εβδομάδων είχε προκαλέσει αίσθηση απόφαση του Αρείου Πάγου που προέβλεπε πως η μη καταβολή των δεδουλευμένων δεν στοιχειοθετεί βλαπτική μεταβολή «αν δεν συνδέεται και με την πρόθεση του εργοδότη να εξαναγκάσει τον εργαζόμενο σε παραίτηση προκειμένου να αποφύγει την καταβολή σε αυτόν της αποζημίωσης απόλυσης».

Μιλώντας για την τροπολογία, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε πως «πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος, σε περίπτωση που δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές του, να μπορεί να θεωρήσει ότι η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Ισοδυναμεί, δηλαδή, με απόλυση και να διεκδικήσει τη νόμιμη αποζημίωση. Δίνει, επομένως, μία διέξοδο στον εργαζόμενο να μην μένει εγκλωβισμένος σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν τον πληρώνουν για πάρα πολύ καιρό».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top