«Όχι» στον Σκουρλέτη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζεται η απεργία- παραμένουν τα σκουπίδια!

Αποφάσισαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας –πορεία αύριο το πρωί - Πρώτη ανάρτηση 13:23

«Όχι» στον Σκουρλέτη από την ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζεται η απεργία- παραμένουν τα σκουπίδια!

Απέρριψε τελικά η ΠΟΕ –ΟΤΑ την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση για το ζήτημα των συμβασιούχων.         

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφάσισαν την συνέχιση  των κινητοποιήσεων τους και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και πορείας στο κέντρο της Αθήνας, αύριο το πρωί στις 11.30. 

Οι εργαζόμενοι δεν έκριναν ικανοποιητικές τις προτάσεις του κ. Σκουρλέτη και επιμένουν από την πλευρά τους σε νομοθετική ρύθμιση στα πρότυπα της ρύθμισης Παυλόπουλου το 2004 (για τη μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων καλύπτουν πάγιες ανάγκες) και για μοριοδότηση όσων  ήδη εργάζονται με συμβάσεις στους Δήμους, στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.           

Στην πράξη,  η συνέχιση των κινητοποιήσεων σημαίνει ότι θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί το πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Πάντως,  η ΠΟΕ- ΟΤΑ διαβεβαιώνει ότι θα επιτρέψει να πάνε απορριμματοφόρα σε νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ.

Την απόφαση της αναστολής των κινητοποιήσεων στους Δήμους έλαβε αντιθέτως  η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ), στην οποία όμως συμμετέχουν λιγότερα άτομα.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top