Κικίλιας: «Πήραμε ένα μέρος της δόσης και ευχολόγια- Δεν χορταίνει ο ελληνικός λαός με ευχές»

"Η πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας είναι ζοφερή. Πρέπει να έρθουν στη Βουλή οι κύριοι και να απολογηθούν" επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή του STAR, Live U.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Eurogroup «πήραμε ένα μέρος της δόσης και ευχολόγια». «Δεν χορταίνει ο ελληνικός λαός με ευχές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακούσαμε πολλά λόγια τα οποία είναι φτώχεια. Ακούσαμε ότι σε ένα χρόνο θα βγούμε στις αγορές και ότι θα βγούμε από τη λιτότητα και τα μνημόνια. Μα ο κ.Τσίπρας με την υπογραφή του χθες, δεν δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια; Δεν δέσμευσε τη χώρα σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060 και δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας για άλλα 100 χρόνια; Επίσης την πραγματικότητα αυτών που υπεγράφησαν χθες να την πούμε στον ελληνικό λαό χωρίς να είναι τεχνοκρατικά φτιασιδωμένη και με ωραία ευχολόγια; Εδώ έφερε 4ο μνημόνιο με περικοπές συντάξεων, με μείωση αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και χωρίς QE και χρέος» περιέγραψε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας.  

«Η πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας είναι ζοφερή. Πρέπει να έρθουν στη Βουλή οι κύριοι και να απολογηθούν, γι’ αυτό ο Πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε αίτημα στη Βουλή για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το θέμα του Eurogroup, για το θέμα της οικονομίας» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και επεσήμανε «δεν πρόκειται για μικροπολιτική, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες».

«Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στη Βουλή να απολογηθεί γι’ αυτά που έχει δεσμεύσει τους Έλληνες για πολλά χρόνια» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και στη συνέχεια ανέφερε πως:

«Η συμφωνία αυτή θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και 15 μήνες. Πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την καθυστέρηση».

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε δε ότι «τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους».

Δείτε τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top