ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ Βρούτσης-Αχτσιόγλου! Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις;

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ Βούτσης-Αχτσιόγλου! Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις;

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ Βρούτσης-Αχτσιόγλου! Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις;

Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων σφάζονται η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιάννης Βρούτσης.

Η αρχή έγινε με δήλωση του Γιάννη Βρούτση στον Σκάι, όπου ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι –βάσει της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές- απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις.

Στο τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ απάντησαν πηγές του υπουργείου Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας πως «καμία απελευθέρωση δεν υπάρχει στις ομαδικές απολύσεις».

Οι πηγές του κατηγόρησαν τον κ. Βρούτση ότι επιχείρησε να ανοίξει άλλον ένα κύκλο «τρομοκρατικών ειδήσεων» και επεσήμαναν ότι ακραίες απαιτήσεις των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αποκρούστηκαν.
 
Παράλληλα, σημείωσαν πως στο θέμα των ομαδικών απολύσεων από το υπουργείο Εργασίας ισχύουν τα εξής:
 
- Τα όρια των ομαδικών απολύσεων δεν αλλάζουν και παραμένουν ως έχουν
 
- Έξι (6) εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20-150 άτομα.
 
- Ποσοστό 5% του προσωπικού και μέχρι 30 άτομα το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζομένους.
 
Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη για την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, η ΝΔ είχε διαλέξει στρατόπεδο, ήταν με τους δανειστές και ότι χαρακτήριζε ιδεοληψίες τις θέσεις της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για την απόκρουση των ομαδικών απολύσεων και του λοκ άουτ.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τις απαιτήσεις αυτές, αλλά και να χαράξει το δρόμο επανάκτησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΝΔ νοσταλγεί τις απαιτήσεις των δανειστών.
 
Νέα απάντηση από Βρούτση: Ψεύτες!

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε στις πηγές του υπουργείου Εργασίας με δύο tweets, στα οποία επισύναψε και τα επίμαχα σημεία του αγγλικού κειμένου της συμφωνίας.

«Προς Υπουργείο Εργασιας! Με βάση το Αγγλικό κείμενο, σελ. 27-28!Μετα το τρίμηνο απελευθερώνονται οι απολύσεις ναι ή όχι;» έγραψε και πρόσθεσε: «Αφήστε τις δηλώσεις και μιλήστε με στοιχεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε μετά το τρίμηνο τις ομαδικές απολύσεις. Τι λέει το κείμενο;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top