Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος άφησε αιχμές για την αείμνηστη μητέρα του Προέδρου της ΝΔ, Μαρίκα.

Ο υπουργού Ναυτιλίας μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, άφησε υπονοούμενα για το σωματείο Αλληλεγγύη, το οποίο είχε δημιουργήσει η Μαρίκα Μητσοτάκη.

«Να μας απαντούσε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα ερώτημα: Πού πήγαν τα λεφτά του σωματείου Αλληλεγγύη, τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν. Λέω για το Μαρίκειο σωματείο. Εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν τότε και κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Τότε ήμουν γενικός γραμματέας της Πρόνοιας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με μια ανάρτηση στο facebook εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις αιχμές του κ.Κουρουμπλή εις βάρος ενός ανθρώπου «που έφυγε από την ζωή πριν από πέντε χρόνια». Μάλιστα, έμμεσα συνέστησε ψυχραιμία στον κ.Κουρουμπλή, επισημαίνοντας πως «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και σήμερα, με χυδαία υπονοούμενα, στη μητέρα μου Μαρίκα Μητσοτάκη.

Θυμάμαι πολύ καλά την εποχή που η μητέρα μου, ως σύζυγος πρωθυπουργού, είχε θέσει ως στόχο ζωής τη δημιουργία ενός δημόσιου κέντρου αποκατάστασης για άτομα που έπασχαν από αναπηρίες και τετραπληγίες.

Θυμάμαι πολύ καλά τη χυδαιότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ τότε (ναι, το ΠΑΣΟΚ του κ. Κουρουμπλή) της είχε επιτεθεί.

Η μητέρα μου απογοητευμένη εγκατέλειψε την προσπάθεια, και δεν ήταν άνθρωπος που τα παρατούσε εύκολα!

Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε τα πάντα για να εξαιρεθούν από την εξεταστική οι δύο περίοδοι της δικιάς του εμπλοκής στο υπουργείο Υγείας, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να αφήσει υπονοούμενα για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια.

Λυπάμαι διπλά γιατί ο ίδιος, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, θα έπρεπε να έχει μια αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα αυτά. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αλλά όταν οι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από πίεση δείχνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα».

Tags: