Η διαφωνία Τσίπρα- Τσακαλώτου που προκάλεσε ΕΜΠΛΟΚΗ στην διαπραγμάτευση- Διαψεύδει το Μαξίμου

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές διαμηνύουν ότι «οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται»

Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή, ωστόσο οι σχέσεις των δύο ανδρών, Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου, φαίνεται πως δεν είναι οι καλύτερες αυτό το διάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,  μια διαφωνία του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών ήταν εκείνη που προκάλεσε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, την τελευταία στιγμή. Πληροφορία που διαψεύδει το Μαξίμου, αλλά και ευρωπαϊκές πηγές που διαμηνύουν ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.

O υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε συνάψει ένα προσύμφωνο με τους δανειστές για το χρονοδιάγραμμα και τις περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει και έτσι ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να στείλει επιστολή στους θεσμούς και να ζητήσει να αλλάξουν όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά για εξοικονόμηση 1% στο ΑΕΠ από τις περικοπές των συντάξεων από το 2019.

Όμως, το ΔΝΤ θεώρησε πολύ «εχθρική ενέργεια» την αθέτηση αυτής της παραμέτρου της προσυμφωνίας, με αποτέλεσμα να ανοίξει το ζήτημα του εργασιακού και να ζητήσει ξανά να αυξηθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το βράδυ της Τετάρτης στελέχη της κυβέρνησης με εκπροσώπους των δανειστών διαπιστώθηκε ότι το κλίμα της συμφωνίας είχε χαλάσει…

Ωστόσο, σήμερα η δυσκολία δείχνει να ξεπερνιέται.

Ευρωπαϊκές πηγές: «Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται»

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών με εντατικό ρυθμό και μέχρι το τέλος ης ημέρας θα γνωρίζουμε αν θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στην Αθήνα οι θεσμοί» λένε, την ίδια ώρα, ευρωπαϊκές πηγές.

Μαξίμου: Διαψεύδει την εμπλοκή

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν το περιεχόμενο δημοσιεύματος (σήμερα δημοσίευσαν τις πληροφορίες "τα Νέα"), που κάνει λόγο για εμπλοκή χθες στο βράδυ λόγω ασυμφωνίας Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Οι πληροφορίες  κάνουν λόγο για απαίτηση του ΔΝΤ να αυξηθεί από το 5% το όριο των ομαδικών απολύσεων και να επανέλθει κανονικά το λοκ άουτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top