Ντάισελμπλουμ: "Συγγνώμη για την παρεξήγηση, αλλά δεν παραιτούμαι!" - "Τα όσα δήλωσα για γυναίκες και αλκοόλ αφορούσαν... εμένα"!

Επιμένει ότι δεν είπε όσα του καταλογίζονται για τις χώρες του Νότου

Συγγνώμη ζητά ο πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάισεμπλουμ για την «παρεξήγηση», όπως υποστηρίζει, σχετικά με τα όσα απαξιωτικά φέρεται να δήλωσε για τις χώρες του Νότου της ΕΕ, αλλά αρνείται να παραιτηθεί.

 «Είναι πολύ ατυχές ότι συνδέθηκε μια πρόταση σχετικά με τον Βορρά και τον Νότο της Ευρώπης με την αρχή της αμοιβαιότητας» αναφέρει και συμπληρώνει ότι το μήνυμα της αλληλεγγύης πηγαίνει χέρι με χέρι με την με την τήρηση των συμφωνηθέντων και των κανόνων σε όλες τις χώρες. «Δεν κοιτώ στο παρελθόν αλλά στο μέλλον. Αν θέλουμε στο μέλλον η νομισματική ένωση να διατηρηθεί και να ενισχυθεί, είναι σημαντικό καθένας να σέβεται τους  κανόνες και τις δεσμεύσεις του» υπογραμμίζει.    

Προσθέτει πάντως ότι λυπάται που το μήνυμά του παρεξηγήθηκε και  εμφανίσθηκε σαν «Βορράς εναντίον Νότου».

Σχετικά με την περιβόητη πρότασή του για το αλκοόλ και τις γυναίκες, ισχυρίζεται ότι αφορούσε τον ίδιο και ότι αν σπαταλά τα χρήματά του  δεν μπορεί να ζητά οικονομική βοήθεια.

«Δεν έχω καμία πρόταση να παραιτηθώ» υπογραμμίζει,  ενώ  εκφράζει και πάλι την λύπη του αν κάποιος ενοχλήθηκε από την παρομοίωσή του, που  ζητά  να ερμηνευθεί υπό το πρίσμα της «αυστηρής Καλβινιστικής κουλτούρας και της ολλανδικής ευθύτητας».

Αναγνωρίζει τέλος ότι πολλές χώρες της ΕΕ,  συμπεριλαμβανομένου του Νότου,  έχoυν κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια, αν και προσθέτει ότι  δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top