ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Φίλης: «Είμαι σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σαρκοβόρο»

Τι είπε για Καμμένο, εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασία με ΠΑΣΟΚ αλλά και για μέτρα- αντίμετρα

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ο Φίλης: «Είμαι σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι σαρκοβόρο»

Να αλλάζει στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ο Νίκος Φίλης ή έστω να καταλαγιάζει το πνεύματα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για «άνοιγμα» προς ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους είπε:

Για την περίφημη ερώτηση του προς τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών, η οποία δεν κατατέθηκε τελικά.

«Εγώ δεν είμαι στρατάρχης, ρωτάω, θέλω στοιχεία, αν ήμουν στρατάρχης θα έλεγα μάλιστα, αλλά για να δώσεις 3,5 δις πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το κείμενο ήταν ένα προσχέδιο, θέλει τεκμηρίωση, δεν ήταν τίποτα έτοιμο. Πήγε σε 140 mail».

Σχετικά με το θέμα κατέληξε: «Έχουμε επιτροπή εξοπλισμών στη Βουλή, να έρθουν οι εμπειρογνώμονες, οι αρχηγοί και να κάνουμε μια κουβέντα»

Για τα χρήματα από τη Γερμανία για όπλα από την Αμερική

«Δεν μπορεί να παίρνει λεφτά η Ελλάδα από την Γερμανία για να αγοράζει όπλα από την Αμερική, δεν γίνεται να παίρνει το πακέτο των χρημάτων από τους Γερμανούς για να τα δίνει πίσω στους Αμερικάνους».

Αιχμή για τον Πάνο Καμμένο

«Οποιοσδήποτε να ήταν, ο Βίτσας να ήταν επικεφαλής στο υπουργείο, το θέμα των υπερεξοπλισμών ιδιαίτερα στη σημερινή πραγματικότητα της Ελλάδας θέλει δημόσια επιχειρηματολογία. Εξοπλισμοί όταν έχεις αυτή την κατάσταση με τους αξιωματικούς, δεν έχεις βρει καν τα ισοδύναμα… Είναι 300 εκατ. που δεν μπορείς να δώσεις και δεν τα έχεις βρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής και πρόσθεσε:

«Το θέμα επικεντρώνεται στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη για αυτά τα θέματα»

«Η ιστορία των F-16 συζητείται εδώ και 10 χρόνια και όλο το αναβάλλουν λόγω της δυσπραγίας της οικονομικής, άρα λοιπόν, είναι η στιγμή τώρα;» διερωτήθηκε.

Για τις περικοπές συντάξεων και τους εξοπλισμούς

«Έρχεται χθες το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και λέει πρέπει να κόψουμε τις συντάξεις τώρα, όχι το 2020, τώρα, και εμείς θα πάρουμε 2 δις όπλα;» έκανε τη ρητορική ερώτηση και επεσήμανε:

«Είναι δική μου ευθύνη, είμαι κυβερνητικός βουλευτής. Ο Πάνος Καμμένος λόγω αρμοδιότητας, τον Υγείας θα ρωτήσω;» «Αν έχει τρέλα ο Καμμένος να βρει τα ισοδύναμα» πρόσθεσε μετά από σχετική ερώτηση.

Τι είπε για τον Δημήτρη Καμμένο

«Αυτός είναι ο Καμμένος που ήταν ο φίλος του βασανιστή της χούντας, που ήθελε να κάνει τάμα στον εθνικό κήπο, όχι δεν έχω καμία σχέση μαζί του» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ακροδεξιοί εκείνοι που υπέγραψαν το Τάμα του Έθνους (την ερώτηση που απέσυραν τις υπογραφές τους οι βουλευτές της ΝΔ)».

Σχετικά με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Δόθηκε μια διάσταση αν πάει να πει κάτι κάποιος, εγώ κιόλας… Δεν είμαι αντιπολιτευόμενος, είμαι συμπολιτευόμενος και φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής, το λέω φανατικά. Είμαι σάρκα από τη σάρκα ενός χώρου. Δεν είμαι σαρκοβόρο. Ούτε είμαστε ένα αστικό κόμμα που στηνόμαστε ποιος θα φάει τον άλλο ή πικραινόμαστε αν δεν είμαστε στα υπουργικά συμβούλια».

Σχετικά με τις συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι

«Η κ. Γεννηματά είναι λογικό να μην θέλει κάνει συζήτηση γιατί την πονάει αυτή η συζήτηση. Πρέπει να πει με ποιους πάει και ποιους αφήνει. Εκεί είναι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, όχι δικό μας. Η κ. Γεννηματά να αποφασίσει με ποιους πάει και ποιους αφήνει. Η ιστορία των τριδύμων που λένε...» είπε όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ερώτηση «Γιατί όχι προς Ποτάμι», ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «Ο κ. Θεοδωράκης δεν αποτελεί ένα μέγεθος με λαϊκό έρεισμα. Δεν τον αποκλείω εγώ τον Θεοδωράκη, απλώς είναι Ποτάμι, είναι προς ρευστοποίηση»

Και τόνισε επίσης: «Λέμε στη Φώφη έλα εδώ να ψηφίσουμε απλή αναλογική τώρα για να ισχύσει επόμενες εκλογές, όχι τις μεθεπόμενες, αύριο, τι αλλαγές θέλεις…»

Ο Βενιζέλος  είναι αγκάθι στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ; 

«Για μένα ναι, δεν μπορεί να υπάρξει … θέλει να πάει με ΝΔ» σχολίασε ο κ.Φίλης.

Σε ερώτηση: "αν δεν υπήρξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος  στο ΠΑΣΟΚ σήμερα; απάντησε ότι "Αυτό είναι θέμα της Φώφης, όχι δικό μου". Κατά την εκτίμησή του: «Πιο εύκολα, γιατί σαφή άποψη ότι πρέπει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ΝΔ στην κυβέρνηση, είναι απλό. Να κάνουμε απλή αναλογική τώρα…Εμείς λέμε υπάρχει ένα θέμα, θα απογαλακτιστεί από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ;»

Σημείωσε ακόμη ότι «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει όρια, είναι συγκυριακή, δεν είναι στρατηγική».

Τέλος ,απέκλεισε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και Χρυσή Αυγή, σε περίπτωση που ψηφιστεί απλή αναλογική αλλά δεν αρκούν για κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Μέτρα και αντίμετρα και ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ . Αυτή η πρόταση που θα έρθει από την κυβέρνηση θα είναι πρόταση αποδεκτή από την Κ.Ο. Έχετε τη γνώμη ότι παίρνουν μασάζ οι βουλευτές;  Θα δουν την πρόταση και θα ψηφίσουν.

Τώρα δεν έχουμε πρόταση, αλλά μια πολιτική συμφωνία, η πρόταση είναι πρόταση, τι κόβεις, τι δίνεις…

Αν μου έρθει ο άλλος ότι κόβουμε σήμερα τις συντάξεις δεν ψηφίζεται αυτό εύκολα. Σήμερα συντάξεις να κοπούν που λέει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δεν ψηφίζεται εύκολα»

Τι αντίμετρο να υπάρξει άμα κοπεί η σύνταξη τώρα;

«Του συνταξιούχου του κόβεις τη σύνταξη, αν του δώσεις τον ΕΝΦΙΑ κερδίζει; Παίρνει πίσω ό,τι του κόβεις από τη σύνταξη; Είναι λεπτό θέμα, θα του κόψεις και τη σύνταξη και το αφορολόγητο, έχει τελειώσει από αύριο.

Δεν θα έρθει πρόταση της κυβέρνησης στη Βουλή που θα λέει ότι μειώνουμε το αφορολόγητο και μειώνουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων (ως αντίμετρο). Δεν θα υπάρξει μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top