Βαρουφάκης: Διέσπασαν τον Τσίπρα από εμένα – Να μη φοβόμαστε το Grexit

«Θέλω να με οδηγήσουν σε ειδικό δικαστήριο» - Τι είπε για Τσακαλώτο

«Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το Grexit είναι να μην το φοβόμαστε και να μην το δαιμονοποιούμε, να το φοβόμαστε λιγότερο από τη συνεχή συρρίκνωση από προγράμμα που σχεδιάστηκαν από τρίτους» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο δελτίο του Alpha.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως την ώρα που πτώχευσε το ελληνικό έπρεπε να πάρουμε μια ιστορική απόφαση: «Συνεχίζουμε αυτή την πτώχευση και τη μεταθέτουμε για το μέλλον παίρνοντας δάνεια ή βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο;».

Ο ίδιος, επεσήμανε πως έχει χάσει πολλούς φίλους στην Αριστερά επειδή είναι κατά της δραχμής, ενώ είπε πως η Ελλάδα έχει μπροστά της 3 δρόμους:

-    Βιώσιμη παραμονή στο ευρώ

-    Έξοδος από το ευρώ

-    Συνεχής συρρίκνωση που φθίνει την ελληνική κοινωνία με στόχους που δεν μπορούν να πιαστούν, μέχρις ότου ο ελληνικός λαός να εκλιπαρήσει γονατιστός το Grexit ή να μας διώξει ο Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως «πρέπει να καταθέσει η κυβέρνηση το δικό της πρόγραμμα από την κρίση», ενώ δήλωσε περήφανος για τη στάση του στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Ο ίδιος, είπε ότι υπήρχε παράλληλο σύστημα πληρωμών που «είχαμε ετοιμάσει και ο Τσίπρας αποφάσισε να μην εφαρμόσουμε», ενώ κατηγόρησε τους δανειστές ότι «διέσπασαν τον Τσίπρα από εμένα». Παράλληλα, είπε πως τα έχει καλά με τη συνείδησή του και πρόσθεσε με αιχμές πως «φόρτωσαν το δικό τους μνημόνιο σε αυτόν που αποχώρησε». Συνεχίζοντας, είπε πως οι μόνοι σοβαροί «είναι ο Ντράγκι και η Μέρκελ», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «εάν γνώριζα ότι θα έκανε το “όχι”, ”ναι”, τότε δεν θα έκανα όσα θα έκανα».

Αναφερόμενος στα capital controls, κατηγόρησε για άλλη μία φορά την ΕΚΤ, ενώ απαντώντας στο αν έχει κάνει κάτι λάθος είπε: «Έχω κάνει λάθη, φυσικά. Το μεγάλο μου λάθος ήταν ότι δεν πήγα σε ρήξη νωρίτερα, στις 24 Φεβρουαρίου. Είχαμε συμφωνήσει στις 20 Φεβρουαρίου στο να ξαναγράψουμε το πρόγραμμα σε μία ρεαλιστική βάση. Τρεις μέρες μετά όμως οι θεσμοί το πήραν πίσω».

Μιλώντας για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είπε ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία και χαριτολογώντας τόνισε πως μπορεί να τα πουν σε κάποιο καφενείο όταν γίνουν 80 ετών. Πάντως, άφησε αιχμές λέγοντας πως η τραγωδία των υπουργών Οικονομικών είναι πως «η υπογραφή τους θα μείνει στην ιστορία. Εγώ, αν και γνώρισα  δαιμονοποίηση, δεν υπέγραψα».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζήτησε να οδηγηθεί σε ειδικό δικαστήριο λέγοντας πως εκεί θα αντιστρέψει το τραπέζι και θα καταλήξουν να είναι κατηγορούμενοι οι κατήγοροί του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top