Στον απόηχο των επαφών με τους δανειστές ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομιλία Τσίπρα ξεκινούν οι διήμερες εργασίες- Πρώτη ανάρτηση 11-02-2017 11:01

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου ήταν η προγραμματισμένη η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 12, και η ομιλία δεν είχε ξεκινήσει,  όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Τα θέματα του θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή είναι: οι Πολιτικές Εξελίξεις και ο Προγραμματισμός δράσης, στον απόηχο του χθεσινών επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους δανειστές.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου και σας ενημερώσαμε στο star.gr, συμφωνία- πλαίσιο δεν επήλθε. Αυτό ήταν έκδηλο στη δήλωση Ντάισελμπλουμ, μετά τη συνάντηση, παρά την εξαιρετικά θετική επιλογή λέξεων: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί και εγώ είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση για την τρέχουσα κατάσταση της δεύτερης αξιολόγησης. Υπάρχει μια σαφής κατανόηση ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σήμερα και είμαστε κοντά στο να βρούμε κοινό έδαφος για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Θα προβούμε σε ανασκόπηση της περαιτέρω προόδου της δεύτερης αξιολόγησης κατά τη διάρκεια του επόμενου Eurogroup».

Aμέσως μετά την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ που δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες της ΚΕ θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 15:30.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top