Κυνική ομολογία Τσακαλώτου: Έχουμε ολοκληρώσει μόλις το 1/3 των προαπαιτούμενων!

Τι αποκαλύπτει το Bloomberg για την επιστολή του υπουργού Οικονομικών στους θεσμούς

Στην κυνική ομολογία ότι αν και έχουμε φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου, μόλις το 1/3 των συμφωνηθέντων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν ολοκληρωθεί προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση στην επιστολή που απεύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα στους θεσμούς, αναφέρει ότι περισσότερο από το 1/3 των όρων που συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, ενώ ένα πρόσθετο 1/3 των λεγόμενων προαπαιτούμενων ενεργειών είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με στελέχη με γνώση των συζητήσεων -που επικαλείται το Bloomberg- η επιστολή συζητήθηκε σε συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και των επικεφαλής των θεσμών πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, αλλά θεωρήθηκε ως ανεπαρκής.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής.

Σύμφωνα με την επιστολή οι υπόλοιπες προαπαιτούμενες ενέργειες μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως εντός δέκα ημερών από τη στιγμή που θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν περιλαμβάνονται το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2018, οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ζητήματα στην αγοράς ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top