Τσίπρας από Καλαμάτα: «Δεν υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως οι προηγούμενοι»

Επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019»-Πρώτη ανάρτηση: 23-12-2016 15:25

Ο Πρωθυπουργός κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2019», κατά τα εγκαίνια του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της πόλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος Μορέας είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, τονίζοντας πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε ότι θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Δεν φοβόμαστε να διαπραγματευόμαστε. Δεν υπογράφουμε λευκά χαρτιά όπως οι προηγούμενοι. Στηρίζουμε τις αδύναμους για να βγούμε από την κρίση».

«Τις τελευταίες μέρες είμαι χαρούμενος γιατί με υπεραπόδοση, καταφέραμε να δώσουμε από περίσσευμα, σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την 13η σύνταξη. Και είμαι χαρούμενος γιατί πάνω από 1,5 εκατ. συμπολίτες είδαν χαρά, ανάσα, ανακούφιση» πρόσθεσε.

Ακόμη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αντιδράσεις που υπήρξαν λέγοντας πως «στεναχωριέμαι όχι για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από έξω και ήταν αναμενόμενες αλλά των μέσα, που δεν στήριξαν το αυτονόητο και δεν στήριξαν την πρωτοβουλία αλλά περίμεναν να μας βάλουν πρόστιμο. Διαψεύστηκαν όπως θα διαψευστούν και με την αξιολόγηση».

Νωρίτερα, συνάντησε τον δήμαρχο της Καλαμάτας και εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.

Χαρακτήρισε την Καλαμάτα πόλη με ιστορία και δυνατότητες και λόγω του τουρισμού και λόγω των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, ενώ ανέφερε ότι οι Καλαματιανοί είναι αισιόδοξοι και πεισματάρηδες.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στην Καλαμάτα ήταν το 1ο Ειδικό Σχολείο, όπου είχε θερμή υποδοχή από τα παιδιά του σχολείου. Αφού του χάρισαν δώρα που είχαν φτιάξει τα ίδια, έψαλαν και τα κάλαντα.

«Αυτά τα δώρα είναι τα πιο ωραία και τα πιο ελπιδοφόρα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας σε δύσκολες συνθήκες είναι να βλέπουμε αυτή τη ζεστασιά και αυτό το χαμόγελο. Σε αυτή τη ζωή όποιος δίνει παίρνει» είπε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι φέτος καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος για την ειδική αγωγή και σημείωσε ότι έγιναν 9.500 διορισμοί εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργήθηκαν 578 τμήματα πανελλαδικά, εκ των οποίων στην Πελοπόννησο 27 πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 16 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδρύθηκαν 6 νέες σχολικές μονάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top