Ο Τσακαλώτος υψώνει ανάστημα στον Σόιμπλε: Δεν δεχόμαστε πλεονάσματα 3,5%

Αντιδράσεις και προβληματισμός στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσακαλώτος υψώνει ανάστημα στον Σόιμπλε: Δεν δεχόμαστε πλεονάσματα 3,5%

​Τα αποτελέσματα του Eurogroup και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και την δεύτερη αξιολόγηση βρέθηκαν στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε την Τετάρτη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε αναλυτικά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την οποία χαρακτήρισε «επιτυχία», ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν θα αποδεχτεί νέα μέτρα».

«Δεν αποδεχόμαστε επίσης παράλογες απαιτήσεις για 3,5% (σ.σ. πρωτογενές πλεόνασμα) για δέκα χρόνια», τόνισε και εξήγησε πως «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με τους θεσμούς».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός-προκειμένου να μην περάσει η απαίτηση για μεγάλα πλεονάσματα- θα αναλάβει πρωτοβουλίες, με πιθανά ταξίδια στο εξωτερικό, και ενδεχομένως με την επιδίωξη να συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έντονος ήταν ο προβληματισμός για την πορεία των διαπραγματεύσεων από όλα τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις για την τοποθέτηση Σόιμπλε περί επιβολής πλεονασμάτων 3,5% για μία δεκαετία.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συζήτησης του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε και ο ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίσει το Δ.Ν.Τ. σε αυτή τη φάση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Στο πολιτικό συμβούλιο συμμετέχουν κυρίως μέλη της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής μεταξύ των οποίων είναι η Φωτεινή Βάκη, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, οι υπουργοί Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρη Τζανακόπουλος καθώς και τα κομματικά στελέχη Ράνια Σβίγκου και Νίκος Φίλης.

Δείτε επίσης:

Σόιμπλε: Μονόδρομος η λήψη σκληρών μέτρων για την Ελλάδα

Μαξίμου: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αποδομήσουν την επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup

Το Star άνοιξε τις βαλίτσες του Τσακαλώτου! Τι μας περιμένει μετά το Eurogroup;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top