Εκτός ελέγχου ο Κιμ Γιονγκ Ουν! Μεταφέρει διηπειρωτικό πύραυλο

Ναυτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών κάνει η Νότια Κόρεα

Ο Κιμ Γιονγ Ουν μεταφέρει διηπειρωτικό πύραυλο

Ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας, γράφει σήμερα η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, επικαλούμενη μια πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών την οποία δεν κατονομάζει.

Η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας βρίσκονται πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πώς ο «ψυχοπαθής» και «τρελός χοντρούλης» ξεγέλασε τους πάντες

Η Ελβετία μπαίνει στη μέση: Θέλει να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για να λύσει την κρίση μεταξύ ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας

«Η υπομονή μας εξαντλείται» διαμηνύουν οι ΗΠΑ στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα. Χθες το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.

Ν. Κορέα: Ναυτικά γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών

Tην ίδια ώρα, γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών άρχισε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Νότιας Κορές σήμερα, 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι προχώρησε στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

«Εάν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό», διεμήνυσε ο πλοίαρχος Τσόι Γιουνγκ-τσαν, διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας, σε ανακοίνωση του επιτελείου.

 

*φωτο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top