Με σκάνδαλο τύπου Watergate απειλείται ο Τραμπ μετά την καρατόμηση του διευθυντή του FBI

Με.. χόκεϊ και χαλαρό ύφος σχολίασε τις εξελίξεις ο Πούτιν

Ο Τραμπ καρατόμησε ξαφνικά τον επικεφαλής του FBI Τζέϊμς Κόμεϊ, την ώρα που ερευνούσε ανάμειξη των Ρώσων στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Αναλυτές μιλούν για σκάνδαλο ανάλογο του Watergate, ενώ στην υπόθεση παρενέβη και ο Πούτιν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ... 

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε στο σπίτι του... στη Βιρτζίνια,  τον Τζέιμς Κόμεϊ που άνοιξε δυο φόρες την υπόθεση των email της Κλίντον και ξεκίνησε ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσει αν οι Ρώσοι αναμείχθηκαν στην προεκλογική καμπανιά του Τραμπ.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Τραμπ, «γιατί απολύσατε τον Κόμεϊ», εκείνος απάντησε πως «δεν έκανε καλή δουλειά», τονίζοντας πως αυτή η εξέλιξη δεν επηρέασε τη συνάντηση του με τους Ρώσους.

Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν...  μεταξύ χόκεϊ και αμερικανορωσικών συναντήσεων, με τον υπουργό των εξωτερικών του Λαβροφ να συναντά τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, σχολίασε την απόλυση  Κόμεϊ .

«Η απόλυση του Τζέϊμς Κόμεϊ δεν θα επηρεάσει καθόλου τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Η ερώτησή... μου φαίνεται πολύ αστεία. Δεν μας αφορά αυτό. Ο πρόεδρος Τρανπ ενεργεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του, σύμφωνα με το νόμο και το σύνταγμα. Τί σχέση έχουμε εμείς;», διερωτήθηκε.

Φαίνεται όμως πως ο Κόμεϊ γνώριζε πολλά κι έπρεπε να φύγει. Σε πολλούς η απόλυση του θυμίζει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών το Watergate, όπου ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε απολύσει τον ανεξάρτητο δικαστή που είχε ασχοληθεί με έρευνα σε βάρος του. Ο Νίξον παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Πάντως, ο τότε υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Νίξον, ο 93 ετών σήμερα Χένρι Κίνσινγκερ, συναντήθηκε με τον Τραμπ στο Οβαλ γραφείο, λίγο μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του Κόμεϊ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top