ΧΑΟΣ και άγρια επεισόδια στο Μπέρκλεϊ για την ομιλία του ακροδεξιού Μίλωνα Γιαννόπουλου

Είναι γνωστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας συνεχώς με τις ακραίες θέσεις του-Πρώτη ανάρτηση: 02-02-2017 10:55

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν έξω από αίθουσα του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ,  στην οποία ήταν προγραμματισμένο να δώσει ομιλία ο ακροδεξιός Μάιλο Γιαννόπουλος.

Ο Γιαννόπουλος που είναι υποστηρικτής του Τραμπ και διαχειρίζεται την ακροδεξιά ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων «Breibart News», έχει προκαλέσει επανειλημμένως με τις ακραίες, ρατσιστικές θέσεις του.

Όπως θα δείτε τόσο στο video όσο και στις φωτογραφίες, έξω από την αίθουσα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.500 άτομα ώστε να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους.

Μάλιστα άναψαν φωτιές, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν κροτίδες, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία και μεγάλο μέρος του Πανεπιστημίου να σφραγίζεται.

Να σημειώσουμε, ότι η αστυνομία επανειλημμένα ζητούσε από διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την περιοχή, απειλώντας με συλλήψεις. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να φύγουν και τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν.  

Μετά τα παραπάνω, η διοίκηση του Μπέρκλεϊ να αναγκαστεί να ακυρώσει την ομιλία του Μίλωνα Γιαννόπουλου.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Γιαννόπουλος είπε ότι βίαιοι, αριστεροί διαδηλωτές είχαν σπάσει τα τζάμια στο κτίριο, άναψαν φωτιές, και έστησαν οδοφράγματα. «Η ομάδα μου και εγώ είμαστε ασφαλείς», δήλωσε ο Γιαννόπουλος.  

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο επικεφαλής στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ήταν προηγούμενα υπεύθυνος της αναφερόμενης σελίδας, ενώ αρκετοί από τους διαδηλωτές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους, στην προεδρία Τραμπ, σύμφωνα με το CNN

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top