Mαραθώνιος για ρομπότ!

Διαγωνίζονται στο στίβο και διανύουν απόσταση 42.200 μέτρων.

Mαραθώνιος για ρομπότ!

Ξεκίνησε σήμερα ο μαραθώνιος στην Ιαπωνία..όχι αυτοί που θα τρέξουν, δεν είναι αθλητές ούτε άνθρωποι με καλή φυσική κατάσταση αλλά δίποδα ανθρωποειδή ρομπότ. Ναι καλά διαβάσατε ρομπότ θα διαγωνιστούν στο στίβο στην κανονική «Μαραθώνια» διαδρομή των 42.200 μέτρων, όπως σας είχε προϊδεάσει και πριν από λίγες ημέρες το star.gr.

Η κούρσα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική "Γκάρντιαν", διεξάγεται σε ένα κλειστό χώρο 100 μέτρων στο Εμπορικό Κέντρο Ασίας-Ειρηνικού στην πόλη της Οζάκα και αναμένεται να διαρκέσει, χωρίς διακοπή, περίπου τέσσερις μέρες (περίπου 422 γύρους), καθώς τα ρομπότ τρέχουν αρκετά πιο αργά από τους ανθρώπους.

Ο αγώνας αυτός με την ονομασία «Rodo Mara Full» διοργανώνεται από την εταιρία ρομποτικής τεχνολογίας Vstone Co, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Οζάκα. Τα ρομπότ-αθλητες θα μπορούν να σταματούν πρόσκαιρα όχι για να δροσιστούν ή για να ξαποστάσουν αλλά για να αλλάξουν μπαταρίες και άλλους μηχανισμούς που ελέγχουν τη λειτουργία τους.

Το ψηλότερο ρομπότ- αθλητής είναι 44 εκατοστά και το κοντύτερο 30.Πριν ξεκινήσει ο αγώνας έκαναν τις απαραιτητες ασκήσεις προθέρμανσης και χαιρέτησαν τους θεατές.

Τώρα αναμένουμε με αγωνία το νικητή του αγώνα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top