Προσοχή! Η γυναικεία τσάντα κάνει κακό στην υγεία!

Προκαλεί αρθρίτιδα, και μυϊκούς σπασμούς!

Όταν οι γυναίκες βάζουν μέσα στις τσάντες τους «την Άρτα και τα Γιάννενα», δεν μπορούν να φανταστούν ότι αργά ή γρήγορα θα αρρωστήσουν.


Σύμφωνα με φυσικοθεραπευτές μια τσάντα που ζυγίζει περίπου 3,5 κιλά και μια γυναίκα την χρησιμοποιεί καθημερινά, μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα, μυϊκούς σπασμούς αλλά και πόνους σε όλο το σώμα.


Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο ώμος που κουβαλάει ��ο βάρος παίρνει κλίση προς τα πίσω με αποτέλεσμα να καταπονούνται οι μύες της ωμοπλάτης ενώ υπάρχει κίνδυνος οι γυναίκες αυτές να καμπουριάσουν.


Επίσης επιβαρύνεται ο λαιμός, καθώς οι γυναίκες τον γέρνουν ασυναίσθητα προς άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πόνοι και μυϊκοί σπασμοί, τα πόδια όπου μελλοντικά μπορεί να εμφανιστεί αρθρίτιδα εξαιτίας της αυξημένης πίεσης και φυσικά το χέρι που κρατάει την τσάντα, το οποίο μπορεί να είναι ακίνητο αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να μείνει χρόνιος πόνος.


Γι αυτό λοιπόν σας προτείνουμε να έχετε στην τσάντα σας μόνο τα απαραίτητα, αν και αυτό από προσωπική μας εμπειρία μάλλον είναι αδύνατον!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top