Ο γάμος αυξάνει τις πιθανότητες καταπολέμησης του καρκίνου

Παντρέψου να βρεις την υγειά σου...

Ο γάμος αυξάνει τις πιθανότητες καταπολέμησης του καρκίνου

Ποιος θα το πίστευε ότι ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας, θα μπορούσε κάποιος ασθενής να αυξήσει τις πιθανότητες καταπολέμησης του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλες διαδεδομένες μορφές της ασθένειας. Και όμως αυτό δείχνουν τα στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου BrighamYoung των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι καρκινοπαθείς που ε��ναι παντρεμένοι, έχουν 14% μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο. Το «πλεονέκτημα» του να έχει κανείς σύζυγο αποδείχθηκε ισάξια ευεργετικό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Στην έρευνα παράλληλα επισημαίνεται ότι οι παντρεμένοι ασθενείς είχαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωσθεί η εξέλιξη της ασθένειας και σε πολλές περιπτώσεις επέλεξαν περισσότερο επιθετικές μορφές θεραπείας.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα πως μια ληξιαρχική πράξη γάμου μπορεί να βοηθήσει τους καρκινοπαθείς. Όμως εκτιμούν ότι οι ασθενείς σαν σύζυγοι συμπεριφέρονται ως σημαντικοί, ανεπίσημοι υποστηρικτές και νοσηλευτές, ενισχύοντας την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top