I’m a Barbie mom, in a Barbie world

Μοιράζεται τις προσωπικές της στιγμές με τους followers της

Barbie

Διακοπές, χειροτεχνίες στο σπίτι, πάρτι γενεθλίων, μπάρμπεκιου (ή πιο σωστά… Barbiecue), φουσκωμένες κοιλίτσες, συγκινητικές στιγμές των παιδιών με τον μπαμπά. Ο λογαριασμός tiff_thebarbie παρουσιάζει πώς θα ήταν η ζωή της Barbie αν η διάσημη κούκλα έκανε οικογένεια.

Αν η ελεύθερη κι ωραία Barbie υπήρξε σύμβολο μιας εποχής που γιόρταζε τον καταναλωτισμό και την αψεγάδιαστη ομορφιά, η Barbie μαμά εκπροσωπεί όλες εκείνες τις μαμάδες που μοιράζονται (μοιραζόμαστε) κάθε στιγμή της οικογενειακής ζωής τους στα social media, αν και διακριτικά ρετουσαρισμένη συνήθως.

Η Barbie μαμά συμβολίζει όλες εκείνες τις μαμάδες που αγωνίζονται καθημερινά να κατακτήσουν -αν όχι την τελειότητα- την ευτυχία, την τρυφερότητα, την αγάπη, τη γαλήνη, τη φαντασία, την πρωτοτυπία, τη δημιουργικότητα. Και που ανεβάζουν κάθε μικρή ή μεγαλύτερη κατάκτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωρίζοντας ότι θα επιβραβευθεί με likes. 

Γι’ αυτό και η μαμά Barbie με το λογαριασμό στο Instagram συμβολίζει τη «μαμά Millennial», όπως έχει σχολιαστεί σε διάφορα σχετικά άρθρα. Γιατί η μαμά Millennial, ακόμα και αν δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να αποκτήσει τους άψογα γραμμωμένους κοιλιακούς, τα ωραία φορέματα και τα μεταξένια ξανθά μαλλιά της κούκλας, καλείται να ανταποκριθεί σε άλλα υψηλά, συχνά εξωπραγματικά standards, για να μη γίνει στόχος κριτικής.

Η μαμά Millennial, καθώς νιώθει την εμπιστοσύνη της στις ικανότητές της να δοκιμάζεται διαρκώς, δεν αρκείται στην επιβράβευση που της δίνουν τα παιδικά χαμόγελα, αλλά επιζητά και την επιδοκιμασία των διαδικτυακών φίλων της. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Είναι κάτι που της δίνει το κίνητρο να συνεχίσει.

Δεν ξέρουμε αν οι διαχειριστές του λογαριασμού tiff_thebarbie προσπαθούν να κάνουν κάποιο κοινωνικό σχόλιο, σίγουρα όμως έχουν καταφέρει να συλλάβουν ένα κοινωνικό φαινόμενο. Όχι τυχαία, μάλλον, αυτή τη στιγμή μετρούν πάνω από 80.000 ακόλουθους.

Συντάκτης : Γωγώ Καρκάνη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top