ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Άνδρας 109 ετών πλέκει πουλόβερ για πιγκουίνους!

Έπιασε μαλλί και βελόνα για να προστατεύσει τα ζωάκια

 ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Άνδρας 109 ετών πλέκει πουλόβερ για πιγκουίνους!

Μπορεί να είναι 109 ετών, αλλά αποφάσισε να προσφέρει ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

Ο λόγος για τον Άλφι Ντέιτ, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην έκκληση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Phillip Island Penguin Foundation στην Αυστραλία, για μικρά πουλόβερ προκειμένου οι πιγκουίνοι-νάνοι της περιοχής να προστατεύονται από πετρελαιοκηλίδες.

Ο γηραιότερος άνδρας είναι αυτοδίδακτος στο πλέξιμο και έπιασε το μαλλί και την βελόνα για την προστασία των πιγκουίνων.

π22222.jpg

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πραγματική αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί ποτέ να αρνηθεί μία χάρη. Έτσι, όταν του το πρότειναν οι νοσοκόμες στον οίκο ευγηρίας που ζει, ανταποκρίθηκε δίχως δεύτερη σκέψη.

Άρχισε να πλέκει το 1930, πριν βγει δηλαδή στην σύνταξη. Στόχος του ήταν να πλέξει ένα μικρό πουλόβερ για τον ανιψιό του που είχε μόλις γεννηθεί. Πλέον έχει 7 παιδιά, 20 εγγόνια και άλλα τόσα δισέγγονα.

Οι πιγκουίνοι νάνοι του Φίλιπ Αϊλαντ ζουν μόνο στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία και ο πληθυσμός τους μόλις ξεπερνά τις 30.000. Όταν κολλάνε πάνω τους πετρελαιοειδή, τα πούπουλά τους κολλάνε μεταξύ τους, το κρύο νερό περνάει μέχρι μέσα και τελικά αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.

Όσοι έχουν την τύχη να εντοπιστούν νωρίς από την οργάνωση, φοράνε το «πουλόβερ» μέχρι να τους καθαρίσουν οι ειδικοί, προκειμένου να μην προσπαθούν να καθαρίζονται με το ράμφος και να δηλητηριάζονται.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top