Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, τυρί και ζωμό λαχανικών

O Λάμπρος Βακιάρος έδειξε ολόκληρη τη διαδικασία

Λαχταριστά γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, τυρί και ζωμό λαχανικών έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Γεμιστά κολοκυθάκια με κρέμα λεμονιού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

4-5 μεγάλα κολοκυθάκια
400 γρ. κιμά χοιρινό
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ τομάτας
400 γρ τομάτα κονκασέ
2 φλ. ζωμό λαχανικών σε υγρή μορφή
1/3 ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ. φρυγανιά
200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
200 γρ. φέτα

Γεμιστές ντομάτες με κιμά, πλιγούρι και σάλτσα φέτας βασιλικού

Βήμα 1 

 Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα λαδώνουμε τον κιμά με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα και φροντίζουμε να τον απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της κατσαρόλας. Καβουρδίζουμε πάρα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να έχει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα για τουλάχιστον 10’-12’

Βήμα 2

Αφαιρούμε προσωρινά τον κιμά από την κατσαρόλα. Αν έχουν μείνει λιπαρά από το κύμα στην κατσαρόλα δεν προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο αλλιώς προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές της σούπας, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 4 - 5 λεπτά. Επαναφέρουμε τον καβουρδισμένα κιμά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί και συνεχίζουμε με την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 4

 Παράλληλα κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε τα σπόρια και δημιουργούμε χώρο για να τα γεμίσουμε με τον κιμά. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί η πυρέξ και ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε με τον κιμά. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.

Βήμα 5

Ψήνουμε για περίπου 25’ λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10’. Αφαιρούμε από το φούρνο και τρίβουμε τη φέτα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top