Πώς να διαλέξω το καλύτερο πορτοφόλι; Χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές σου

Τα πιο δημοφιλη είδη και πώς θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει

πορτοφόλια

Το πορτοφόλι αποτελεί ένα από τα γυναικεία αξεσουάρ που δεν έχουν εποχή, ενώ έχει και θα έχει μεγάλη χρησιμότητα για πολλά χρόνια ακόμα.

Συμπληρωματικά, από ένα απαραίτητο αξεσουάρ, που ήταν πολλά χρόνια πριν, πλέον τα γυναικεία πορτοφόλια έχουν γίνει και εκείνα μία έκφραση στυλ.

Η αγορά ζητά όλο και περισσότερες επιλογές σε πορτοφόλια, που πια δεν χρησιμεύουν μόνο για να φυλάμε τα χρήματα, τις κάρτες και την ταυτότητά μας. Το γυναικείο πορτοφόλι συνδέεται άμεσα με την εμφάνισή μας και μπορεί να αναδείξει ή να… καταστρέψει το σύνολό μας.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη πορτοφολιών;

Τα γυναικεία πορτοφόλια  έχουν μετατραπεί σε… βαριά βιομηχανία για τους οίκους μόδας και τις εταιρείες που κατασκευάζουν ρούχα και αξεσουάρ. Η εξέλιξη στο είδος είναι πολύ εντυπωσιακή και μπορείτε να βρείτε κομψότατα κομμάτια σε εξαιρετικές τιμές. Τα υλικά που αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες πλέον είναι από συνθετικό δέρμα, το οποίο είναι ένα σικ, οικολογικό και φθηνό υποκατάστατο των δερμάτινων πορτοφολιών που ήταν περιζήτητα μέχρι λίγο καιρό πριν. Το σχέδιο, βεβαίως, έγκειται τόσο στην περίσταση, αλλά και στο γούστο της κάθε γυναίκας. Μία απολύτως υποκειμενική επιλογή.

Θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τα γυναικεία πορτοφόλια σε τέσσερις κύριες κατηγορίες, με βάση τον τρόπο που κλείνουν. Θα συναντήσετε πλέον κυρίως πορτοφόλια που κλείνουν με φερμουάρ, αλλά και πολλά που χρησιμοποιούν ένα διακριτικό μαγνητικό κλιπ.

Περισσότερο παλαιάς κοπής και πιο κλασικά κομμάτια θεωρούνται εκείνα τα πορτοφόλια γυναικεία που κλείνουν με τα δύο μεταλλικά κλιπάκια στην κορυφή. Μία λύση που πλέον γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής είναι το βέλκρο, αφού το υλικό φθείρεται πιο νωρίς και το πορτοφόλι δεν μπορεί να διατηρηθεί σε τέλεια κατάσταση για πολλά χρόνια. Είναι, ωστόσο, πολύ πρακτική επιλογή για παιδιά ή ηλικιωμένες κυρίες.

Τι πορτοφόλι να αγοράσω;

Η αγορά ενός γυναικείου πορτοφολιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα έλεγε κανείς ό,τι με τόσο μεγάλη γκάμα επιλογών, είναι εύκολο να βρει η κάθε γυναίκα αυτό που της ταιριάζει. Ωστόσο, πρέπει να είναι πολύ κατασταλαγμένη ως προς αυτό που ψάχνει, ώστε να μη «χαθεί» στην τεράστια ποικιλία από γυναικεία πορτοφόλια που θα συναντήσει σε επίγεια και ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το https://epapoutsia.gr/c/axesouar/dermatina-eidi/portofolia/gynaikeia-portofolia.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία κατά την αγορά πορτοφολιού είναι το μέγεθος που χρειάζεστε. Αν έχετε μία πολύ μικρή τσάντα, ένα μεγάλο πορτοφόλι ίσως σας κάνει τη ζωή δύσκολη. Αν πάλι θέλετε να βάλετε την ογκώδη ελληνική ταυτότητα, ένα μικρό πορτοφόλι ίσως σας αναγκάσει απλά να την έχετε πεταμένη κάπου στην τσάντα σας. 

Επιπλέον, υπάρχουν γυναικεία πορτοφόλια με πολλές θήκες για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, άλλα που έχουν θέση για φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων, ακόμα και άλλα που μπορούν να χρησιμεύσουν ως gadget. Σε περίπτωση που πάτε διακοπές, ένα αδιάβροχο και ανθεκτικό πορτοφόλι ίσως σας φανεί χρήσιμο. Πριν αγοράσετε, είναι σημαντικό να ξέρετε τη χρήση που θα κάνετε στο πορτοφόλι, αλλά και τον σκοπό που αυτό θα εξυπηρετεί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top