Φτιάξε μόνη σου το τέλειο lip balm

Μία συνταγή για lip balm που θα λατρέψεις

lip balm

Τα σκασμένα αφυδατωμένα χείλη είναι ένα πρόβλημα που ''συνοδεύει'' τις κρύες μέρες του χειμώνα και που οι beautistas -ιδιαίτερα όσες έχουν πλούσια χείλη- καλούνται να αντιμετωπίσουν και να εντάξουν στην καθημερινή τους skincare ρουτίνα...

Μετά τα 50: Οι must συνήθειες για τη σωστή περιποίηση του δέρματός σας

Δυστυχώς όμως, πολλά προϊόντα που βρίσκουμε στην αγορά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο θα θέλαμε ή δεν μας ικανοποιούν αρκετά. Με την στροφή προς τις φυσικές συνταγές, που παρατηρείται στον χώρο της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερες beauty maniacs να επιστρατεύουν το ταλέντο τους στην κουζίνα, πολλές φορές καταλήγουμε να βρίσκουμε και να φτιάχνουμε beauty products που να ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες μας χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύουμε μια περιουσία στα προϊόντα της αγοράς.

Η Ina De Clerq, το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από το beauty site, The MakeupDummy, είναι μια από αυτές τις γυναίκες και αποφάσισε να μοιραστεί με τις θαυμάστριές της τις συνταγές από τα αγαπημένα της προϊόντα ομορφιάς. Μάλιστα, μερικές από αυτές μπορείτε να τις βρείτε στο βιβλίο της DIY Beauty: Easy, All-Natural Recipes Based on Your Favorites From Lush, Kiehl's, Burt's Bees, Bumble and bumble, Laura Mercier, and More!. 

Εμείς εντοπίσαμε αμέσως την έξυπνη και πανεύκολη συνταγή της για lip balm και μπήκαμε αμέσως στην κουζίνα...

Υλικά για το lip balm 

1/2 κουταλιά του γλυκού κερί μέλισσας
1 κουταλιά του γλυκού shea butter
1/2 κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά του γλυκού καλλυντικό χρώμα, που θα βρείτε σε καταστήματα με επαγγελματικά προϊόντα μακιγιάζ ή φαρμακεία
1 μικρό δοχείο για να βάλετε το balm που θα φτιάξετε

Εκτέλεση 

Αρχικά, λιώνουμε το shea butter και το κερί μέλισσας σε μπεν μαρί και σε μεσαία θερμοκρασία. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν κι έπειτα ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά, για να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Έπειτα, κατεβάζουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χρώμα, για να ενσωματωθεί στο μείγμα να να αρχίσει να δημιουργείται το πολυχρηστικό balm. Ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα προσεκτικά στο δοχείο και το αφήνουμε το να κρυώσει πολύ καλά για 3 ώρες περίπου. Εννοείται πως δεν το εφαρμόζουμε αμέσως στο δέρμα μας διότι θα προκαλέσουμε έγκαυμα. Το αποθηκεύουμε σε κρύο και στεγνό μέρος για έξι μήνες.

Editor's Tip: Επιλέγουμε ένα κραγιόν σε κόκκινο χρώμα, ώστε να το χρησιμοποιούμε και ως για ρουζ.

Επιμέλεια: Κατρίνα Πίτρακκου
Πηγή: Μylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top