Θέλεις λαμπερή επιδερμίδα; Ποιες τροφές να αποφύγεις

Η ακμή έχει να κάνει με τις διατροφικές μας επιλογές

αλκοόλ

Ακόμα κι αν ακολουθείς την κατάλληλη skincare routine για την ακνεϊκή επιδερμίδα σου, υπάρχουν κάποια διατροφικά tips που σίγουρα θα βοηθήσουν στην βελτίωση της όψης και της εικόνας της.

1.Ακόρεστα λίπη

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πάρα πολλών ωμέγα-6 μπορεί να έχει ως αποτελέσει να προκληθεί φλεγμονή και να σε οδηγήσει στην ακμή. Τροφές που έχουν μαγειρευτεί σε βαριά λάδια όπως τηγανητές πατάτες και τα τσιπς είναι ανεπιθύμητα και μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα σου.

Μυστικά ομορφιάς από τη Halle Berry!

2. Γαλακτοκομικά

Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με αυξημένη ακμή, και αυτό συμβαίνει επειδή τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν υψηλά επίπεδα των ορμονών που φράζουν τους πόρους .Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο δοκίμασε εναλλακτικές λύσεις όπως το γάλα αμυγδάλου.

3. Αλκοόλ

Στην κορυφή της αφυδάτωσης του δέρματός σου βρίσκεται το αλκοόλ που σου κάνει μία λιπαρή επιδερμίδα…άλλο πράγμα! Όταν καταναλώνεις αλκοόλ η «θερμοκρασία σου»  αυξάνεται, ιδρώνεις περισσότερο και αυτή η αυξημένη εφίδρωση οδηγεί σε φραγμένους πόρους…λίγο αργότερα έρχεται η καταστροφή και η ασχήμια.

Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021: Οι τσάντες που θα κρατήσεις

4. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, και άλλοι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι προκαλούν μια απότομη άνοδο και πτώση του σακχάρου στο αίμα σου. Προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και πολλά λαχανικά.

5. Η ζάχαρη

Η κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει δραστικά τα επίπεδα της ινσουλίνης η οποία προκαλεί ταχεία φλεγμονή στο σώμα σου και επηρεάζει το δέρμα σου.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top