Προστατέψτε τα ξανθά μαλλιά σας το καλοκαίρι

Αποφύγετε το ξεθώριασμα και τις κιτρινίλες

Ξανθιά κοπέλα

Tο ξανθό είναι αναμφισβήτητα το πιο ποθητό και αγαπημένο χρώμα μαλλιών για τον μεγαλύτερο γυναικείο πληθυσμό! Ωστόσο, για να διατηρήσουμε τo χρώμα των μαλλιών μας σε καλή κατάσταση, χρειάζεται να τηρούμε καθημερινά την απαραίτητη φροντίδα στα μαλλιά μας, ίσως λίγο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Τα 5 top hairstyles που θα αγαπήσετε φέτος το καλοκαίρι

Ο λόγος είναι ότι οι ξανθιές αποχρώσεις στα μαλλιά τείνουν να ξεθωριάζουν ευκολότερα, με αποτέλεσμα να χάνεται η λάμψη τους. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά μας, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση του χρώματος αποδίδοντάς μας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια από τις πιο συχνές απορίες των ξανθών γυναικών είναι πώς να προστατεύσουν τις ξανθιές αποχρώσεις στα μαλλιά τους και να κρατήσουν το χρώμα ζωντανό χωρίς τις ανεπιθύμητες κιτρινίλες. Κάθε απόχρωση του ξανθού, είτε είναι το ανοιχτό ξανθό, είτε το ξανθό μελί, οι πιο κάτω εισηγήσεις είναι οι κυριότεροι σύμμαχοί μας για την προστασία του, ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες.

Ενυδάτωση: Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι απαραίτητη, καθώς χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις ούτως ώστε να παραμείνουν τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά. Περιβαλλοντικοί παράγοντες και σκληρά σαμπουάν είναι ικανά να ενισχύσουν τη ξηρασία και αφυδάτωση στα μαλλιά μας. Γι’ αυτό, χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν και conditioner τα οποία ενδυναμώνουν, ενυδατώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά μας από διάφορων ειδών φθορές.

Paris Fashion Week: Ποιοι σχεδιαστές θα πάρουν μέρος

Προστασία από τον ήλιο: Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τείνουμε να εκθέτουμε τα μαλλιά μας απότομα στον ήλιο για πολλές ώρες. Χρησιμοποιούμε άφοβα αντηλιακά τα οποία εκτός από το δέρμα, συμβάλουν στην προστασία των μαλλιών μας από τον ήλιο.  

Προστασία από την πισίνα: Το ξανθό χρώμα έχει την τάση να ξεθωριάζει με την έκθεσή του στο χλώριο της πισίνας. Το χλώριο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλια, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να αποφεύγουμε την πισίνα. Αυτό σημαίνει πως με τον σωστό συνδυασμό προετοιμασίας και περιποίησης, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τις πιθανότητες βλάβης. Για την αποφυγή του χλωρίου βρέχουμε τα μαλλιά μας με νερό της βρύσης πριν και μετά το κολύμπι.

Κατάλληλα προιόντα: Επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα που ενισχύουν την καθαριότητα και ενυδάτωση, ενώ διατηρούν και κλειδώνουν το επιθυμητό ξανθό, ανάλογα της κάθε προτίμησης.

Πηγή: MyLife

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top