3 tips για να μην κάνεις άσκοπες σπατάλες στο shopping

Τι πρέπει να προσέχεις

Κοπέλα κάνει τα ψώνια της

Λατρεύουμε το shopping. Είναι... therapy κάποιες φορές, ενώ άλλες είναι απλά αναγκαιότητα. Όπως και να έχει, το να πηγαίνουμε στα μαγαζιά για να ψωνίσουμε ρούχα, έχει τα καλά και τα κακά του. Στην κατηγορία των "κακών" βρίσκεται το γεγονός ότι πολλοί από εμάς, δεν έχουμε το budget για να κάνουμε απεριόριστες αγορές. Κάποιες φορές, το να αγοράσουμε παραπάνω ρούχα ή αξεσουάρ απ' αυτά που μπορεί να... αντέξει το πορτοφόλι μας, είναι κάτι που μετέπειτα θα έχει "μεταπτώσεις" στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας! Γι' αυτό πρέπει να είμαστε οργανωμένες λίγο πριν βγούμε στα μαγαζιά.

Τι πρέπει να κάνεις για να μην αδειάσεις τελείως το πορτοφόλι σου, όταν ψωνίζεις;

1. Δημιούργησε μια λίστα πριν πας στα μαγαζιά: Αφιέρωσε λίγο χρόνο αποφασίζοντας τι πραγματικά χρειάζεσαι να ψωνίσεις και μείνε πιστή σε αυτήν, όταν βρεθείς εκεί. Αυτή η… μία μπλούζα παραπάνω ή εκείνο το τέλειο κολιέ είναι αρκετά για να σε κάνουν να ξεπεράσεις το budget σου.

2. Υπολόγισε το budget σου: Πριν πας να «ρίξεις μια ματιά» στα μαγαζιά για να βρεις τι θα φορέσεις σε κάποιο πάρτι που είσαι καλεσμένη την επόμενη μέρα, υπολόγισε πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για τη συγκεκριμένη εμφάνισή σου. Έχοντας στο μυαλό σου ότι μπορείς να δώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάποιο φόρεμα, τότε το μάτι σου θα «πέφτει» μόνο σε αντίστοιχης τιμής ρούχα και όχι σε ακριβότερα.

3. Κάνε έρευνα αγοράς: Πολλά από τα καταστήματα που συνηθίζεις να ψωνίζεις έχουν site στο οποίο μπορείς να δεις, όχι μόνο τα ρούχα που πουλάνε, αλλά και τις τιμές τους. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να συγκρίνεις τιμές, αλλά και το στιλ και το σχέδιο του κάθε ρούχου. Θα δεις ότι η πιο οικονομική επιλογή είναι πιθανότατα αυτή που τελικά θα προτιμήσεις να αγοράσεις και θα είναι και πιο του.. γούστου σου!

Συντάκτης: Allyou Team

Πηγή: allyou.gr


 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top