Αυτά τα λάθη στο μακιγιάζ καταστρέφουν την εμφάνισή σου!

Δες πώς να τα αποφύγεις

όμορφη κοπέλα

Ξεκινάς να ετοιμαστείς και να βαφτείς για την έξοδό σου με πολλή χαρά και πάντα κάτι πηγαίνει στραβά. Σε όλες μας έχει συμβεί. Τη μία το make up φαίνεται «ξένο» στο πρόσωπό σου, την άλλη δεν σου αρέσουν τα μάτια σου και ίσως κάτι τρέχει και με το κραγιόν σου και αισθάνεσαι περισσότερο να ασχήμυνες μετά το βάψιμο παρά να ομόρφυνες. Το αποτέλεσμα; Η διάθεση στα πατώματα.
Αυτά είναι τα λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί…


1.    Δοκιμάζουμε το makeup στο χέρι


Κλασικό φαινόμενο. Συνήθως οι περισσότερες από εμάς μπαίνουμε βιαστικά να αγοράσουμε τα απαραίτητα καλλυντικά και έτσι κάνουμε βιαστικές και λανθασμένες αγορές. Δοκιμάζουμε «στο περίπου» το make up στη ράχη του χεριού μας, το παίρνουμε και φεύγουμε. Καλό θα ήταν να ζητάμε τη βοήθεια ενός επαγγελματία μακιγιέρ ώστε να πετύχουμε τη σωστή απόχρωση.


2.    Λάθος τόνος Bronzer


Ειδικά τώρα που είσαι μαυρισμένη σίγουρα σε εντυπωσιάζουν τα bronzers σε χρυσαφένιες αποχρώσεις. Αυτή όμως η γυαλάδα δεν είναι καθόλου φυσική για το μάτι. Ακόμη και μαυρισμένη χρειάζεσαι πιο ψυχρούς τόνους για να δείχνεις φυσική. Καλύτερα λοιπόν, χρησιμοποίησε για το περίγραμμα του προσώπου σου ματ bronzer σε ένα ψυχρό τόνο και σίγουρα θα φαίνεσαι πολύ πιο φρέσκια και ανανεωμένη.


3.    Ψυχρά κραγιόν και απεριποίητα δόντια = κίτρινο χαμόγελο


Τα κραγιόν σε μωβ και μπλε τόνους ή ακόμα και τα ψυχρά κόκκινα είναι εκκεντρικά, ως σπάνια χρώματα και αφύσικα πολλές φορές. Χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα δόντια σου προκειμένου να φορέσεις ένα τέτοιο χρώμα κραγιόν. Ένα χαμόγελο χωρίς λεύκανση με μία τάση προς το κίτρινο, θα φαίνεται 10 φορές χειρότερο με ένα τόσο εκκεντρικό κραγιόν να το περιτριγυρίζει.


4.    Βάση σε σκόνη


Μην χρησιμοποιείς βάση σε μορφή σκόνης πριν το make up, γιατί όχι μόνο κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ξηρό και ανομοιόμορφο, αλλά φράζει και τους πόρους του προσώπου σου. Διάλεξε ένα σε υγρή μορφή.


5.    Ίδιο πινέλο για όλες τις σκιές


Άλλο ένα συνηθισμένο μας λάθος είναι που χρησιμοποιούμε το ίδιο πινέλο για όλες τις σκιές. Για να πετύχεις την τέλεια απόχρωση στα μάτια σου και να φαίνεται το χρώμα της σκιάς ακριβώς όπως είναι, θα πρέπει το πινέλο που χρησιμοποιείς να είναι καθαρό από άλλες σκιές.

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Καραγιάννη (k.karagianni@star.gr)
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top