MasterChef: - Παναγιώτης: Πανεύκολη τάρτα μήλου με κραμπλ από καρύδι

Ο MasterChef Παναγιώτης μάς έδωσε τη συνταγή του

«Εισβάλαμε» στο σπίτι του MasterChef και συναντήσαμε από κοντά τον Παναγιώτη. Εκεί, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη δημιουργικότητα, μας αποκάλυψε τη συνταγή για την πανεύκολη μηλόπιτά του. Πρόκειται για μία τάρτα μήλου με κραμπλ από καρύδι.

masterchef παναγιωτης

Με βουτυράτη βάση που λιώνει στο στόμα, γέμιση από καραμελωμένα πράσινα μήλα με κανέλα που μοσχοβολάει, και τραγανή επικάλυψη από καρύδι, αυτή η τάρτα θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας!

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας:

  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. βούτυρο  κομμένο σε κυβάκια και παγωμένο στο ψυγείο
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 ml γάλα

μηλοπιτα

Για τη γέμιση:

  • 8 πράσινα μήλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για την επικάλυψη κραμπλ από καρύδι:

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καρύδι καβουρδισμένο και κομμένο σε κομματάκια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη
  • Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το γάλα με το αυγό
  • Ενώνουμε τα μείγματα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ζύμη
  • Το καλύπτουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 1 χιλ.
  • Το βάζουμε στο σκεύος της τάρτας μας μαζί με κάτι βαρύ πάνω
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα
  • Αφαιρούμε το βάρος και το ψήνουμε για ακόμα 15'
  • Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
  • Κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την κανέλα και τη ζάχαρη
  • Θέλουμε να γίνει σαν μαρμελάδα με λίγα κομματάκα μήλου
  • Όταν κρυώσει, προσθέτουμε τη γέμιση στην τάρτα
  • Ταυτόχρονα ενώνουμε όλα τα υλικά για το κραμπλ σε μία μπασίνα 
  • Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 για 20'
  • Το βάζουμε πάνω στην τάρτα μας και την ψήνουμε για 15' ακόμα
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top