Podcast: Η Μαρία Ευθυμίου καλεσμένη στον Παύλο Τσίμα

Στην εκπομπή «Ναυαγοί» στο pod.gr

Μαρία Ευθυμίου - Παύλος Τσίμας

Την ακολουθούν στις διαλέξεις που δίνει 13 χρόνια, σε όλη την Ελλάδα, περίπου 500 χιλιάδες άνθρωποι. Όρθιοι ή σε σκαμνάκια παρακολουθούν μαθήματα για την ελληνική και την παγκόσμια ιστορία.

Μαρία Ευθυμίου - Παύλος Τσίμας

Η Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ, μιλάει στον Παύλο Τσίμα στο podcast «Ναυαγοί» για τη ζωή της, τα τραγούδια και τους συγγραφείς που αγαπάει, την εκπαίδευση, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και σημειώνει:

* «Ιστορικά στους Έλληνες αρέσει η σύγκρουση, όχι η σύμπλευση. Βολευόμαστε στην πόλωση, την αποφασίσαμε αυτοκτονικά και τη συνεχίζουμε από εμμονή και ανοησία».

* «Υποτάξαμε το σύνολο της εκπαίδευσης, μόνο εμείς σε όλο τον κόσμο, σε ό,τι πιο ανούσιο μπορεί κανείς να σκεφτεί: την αποστήθιση. Είναι διεθνές ανέκδοτο η αριστεία στην Ελλάδα».

* «Θα πρότεινα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση μια μεγαλειώδη σιωπηλή πορεία στη Συγγρού» και διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία που κρύβει η λεωφόρος».

«Ο χορός και τα τραγούδια ήταν από παιδάκι κάτι εντελώς αυτονόητο στη ζωή μου. Από τους αγαπημένους μου ο Μ. Χατζηδάκις, ο Μ. Θεοδωράκης και ο Β. Τσιτσάνης, οι Beatles και τα φάδο».

Η Μαρία Ευθυμίου λατρεύει επίσης την ορειβασία και το ράφτινγκ και θυμάται μια ανάβαση στον Ταΰγετο μόνο με το φως της πανσελήνου.

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την ιστορικό που έχει καταφέρει να κάνει την ιστορία τόσο ελκυστική αλλά και με μια γυναίκα «έξω καρδιά» που απολαμβάνει τη ζωή.

Ακούστε εδώ το podcast:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top