Eurovίsion: Ο 19χρονος υποψήφιος της Γαλλίας με τις περούκες

Η παραδοχή του ότι είναι γκέι και οι επιθέσεις που δέχεται

Μπιλάλ Ασανί

Τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, τα φώτα της δημοσιότητας στη Γαλλία και όχι μόνο πέφτουν στον τραγουδιστή που έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα,  τον   Μπιλάλ Aσανί, ο οποίος κέρδισε στον τελικό διαγωνισμό.

Επειδή η Γαλλία ανήκει στις «Μεγάλες Πέντε» χώρες (δηλαδή στις πέντε μεγαλύτερες οικονομικά συνεισφέρουσες χώρες στην ΕΒU, o Mπιλάλ πηγαίνει αυτόματα στον τελικό και θα εμφανιστεί στο Τελ Αβίβ ενώπιον περίπου 186 εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλον τον κόσμο.

 

Ο Μπιλάλ Aσανί είναι 19 ετών, γεννημένος στη Γαλλία από Γαλλομαροκινούς γονείς. Έχει πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 801.000 στο YouTube, 414.000 στο Instagram και 128.000 στο Twitter.

Ο Μπιλάλ, ο οποίος συμμετέχει στις πορείες του Gay Pride, αποκάλυψε για πρώτη φορά στους θαυμαστές του ότι είναι γκέι μέσα από το Διαδίκτυο σε ηλικία 17 ετών γράφοντας ένα τραγούδι με τίτλο Hold Your Hand (Σου Κρατάω το Χέρι) και ανεβάζοντάς το στο Twitter: «Δεν μπορώ να σταματήσω όλα τα οργισμένα μάτια που προσπαθούν να κατακρίνουν την αγάπη μας. Αλλά το ξέρεις ότι θα χαμογελάσω όταν θα μου επιτρέπεται να σου κρατήσω το χέρι».

Η αλήθεια είναι ότι κάθε του ανάρτηση στο Instagram συγκεντρώνει χιλιάδες likes, κυρίως λόγω της πληθωρικής του προσωπικότητας, της σεξουαλικότητάς του και της εντυπωσιακής συλλογής του από περούκες.  Ακόμη και όταν συμμετείχε στο Destination Eurovision, κάποιοι επικριτές του τον χαρακτήρισαν «Άραβα με περούκα».

Ο Μπιλάλ δέχεται και μπαράζ ομοφοβικών υβριστικών σχολίων κάθε φορά που ανεβάζει κάτι στο Διαδίκτυο και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε που κέρδισε στο Destination Eurovision. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Billboard τον περασμένο χρόνο, ο νεαρός τραγουδιστής έλεγε ότι οι δισκογραφικές εταιρείες στη Γαλλία τον θεωρούσαν υπερβολικά «διαφορετικό» για να επιτύχει.

«Προσπάθησαν να με κάνουν να μοιάζω σαν τους έφηβους αστέρες της ποπ, όπως του στυλ του Τζάστιν Μπίμπερ. Δεν είμαι απολύτως αντίθετος προς αυτό, θεωρώ ότι μπορεί και να είναι κουλ, αλλά πάντα το πολεμούσα. Κι έτσι ουσιαστικά με απέκλεισαν από τα πάντα», έλεγε.
Δύο γαλλικές οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων --οι Stop Homophobie και Urgence Homophobie -- υποστηρίζουν ότι μέτρησαν πάνω από 1.500 «προσβλητικά, ρατσιστικά ή απειλητικά tweets που αφορούν τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και/ή την εμφάνισή του».

Το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στην Eurovision έχει τίτλο "Roi" (βασιλιάς) και μιλάει για την ειλικρινή αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού. Στόχος του, να είναι «πιασάρικο», όπως κάθε τραγούδι που διαγωνίζεται στην Eurovision άλλωστε.

 

Ο Aσανί δεν είναι καινούργιος στον χώρο, παρότι τόσο νέος. Είναι ήδη γνωστός στη Γαλλία καθώς στα 15 του χρόνια, το 2015, συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου The Voice Kids της Γαλλίας.

Στο τηλεπαιχνίδι αυτό ανάδειξης ταλέντων είχε τραγουδήσει την επιτυχία "Rise Like a Phoenix", με την οποία η drag Κοντσίτα Βουρστ κέρδισε το 2014 τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Aσανί μπορεί να μην κέρδισε τότε στον διαγωνισμό ταλέντων αλλά συνέχισε να γράφει μουσική και να ανεβάζει βίντεο για τους θαυμαστές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος εξηγεί ότι τραγουδάει από τα πέντε του όταν διοργάνωνε μίνι συναυλίες ποπ με θεατές την οικογένειά του. Λίγο αργότερα ξεκίνησε τα μαθήματα φωνητικής, έπειτα χορού, πιάνου, κιθάρας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top