Σεργουλόπουλος: Η στιγμή που μίλησε με τον πατέρα του για την ομοφυλοφιλία

Η αποκάλυψη στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής

Για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, τη σχέση του με τον πατέρα του, αλλά και την αποφασή του να μεγαλώσει ο ίδιος ένα παιδί μίλησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου στο Dot.

«Όταν σταμάτησα την τηλεόραση, ο Γιώργος ήταν σε μια ηλικία μεταξύ 3,5 έως 4. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το χρονικό διάστημα για το μεγάλωμα ενός παιδιού. Βρέθηκα κι εγώ να έχω αυτό τον ελεύθερο χρόνο και αφιερώθηκα σε αυτό. Έκανα σεμινάρια γονέων και αυτό με έκανε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο στη σχέση μου με το παιδί μου. Μπόρεσα και συνεννοήθηκα! Τώρα ξέρω ότι αν έχει μια έξαρση, κατεβαίνω στο επίπεδό του τον κοιτάζω στα μάτια, τον πιάνω για να με δει. Υπάρχουν τρόποι, δεν γεννιόμαστε όλοι έτοιμοι γονείς. Είναι ένστικτο το να είσαι γονιός, αλλά από εκεί και πέρα δούλεψα πάρα πολύ για να γίνω καλός πατέρας» είπε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Όσο για το πώς διαχειρίζεται το γεγονός ότι μεγαλώνει μόνος του το παιδί του; «Το διαχειρίζομαι με την ειλικρίνεια με τους γύρω μου. Το ότι είμαι γνωστός από την τηλεόραση και η ιστορία μου έχει απασχολήσει κατά κάποιον τρόπο τα Μέσα και ήμουν από τους ανθρώπους που ήμουν ανοιχτός και φανερός προς όλους, έχει βοηθήσει στο γεγονός ότι ο κόσμος που με γνωρίζει ξέρει τι συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω [...] Δεν είναι δύσκολο! Το να λες την αλήθεια, το να είσαι ξεκάθαρος, το να είσα οκ είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Λύνει τα μεγάλα προβλήματα. Το να κρύβεσαι, το να παρουσιάζεις έναν άλλον εαυτό, το να παρουσιάζεσαι στην οικογένειά σου διαφορετικά απ' ότι είσαι... αυτό δημιουργεί άγχος στον άνθρωπο που το ζει και είναι καταστροφικό για όλους όσοι είναι κοντά σου» είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Μίλησε ακόμα και για την απόφαση που πήρε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου, είπε: «κάποια στιγμή είπα "κοιτάξτε να δείτε, τα πράγματα είναι έτσι". Δεν είπα κάτι καινούργιο. Ούτε κάτι που δεν το υποπτεύονταν. Ούτε κάτι που δε φαινόταν. Αλλά το να βγεις και να πεις, "ακούστε να δείτε. Εγώ είμαι εδώ, θέλω να με σέβεστε και δεν θέλω ποτέ να είμαι ο άνθρωπος ο οποίος θα κρυφτεί για να σας κάνω τη χάρη" [...] Μετά που το είπα ανοιχτά, ξαλάφρωσα».

Αναφορικά με το πώς το επικοινώνησε με τον πατέρα του, είπε: «Ο μπαμπάς μου ήταν πολύ φιλελεύθερος άνθρωπος. Είχε σπουδάσει, ήταν στο Πολυτεχνείο. Ήταν πολιτικός μηχανικός. Η μητέρα μου είχε ξαδέλφια που ζούσαν στη Γαλλία και είχε πάει και δυο χρόνια στη Γαλλία, όταν ήταν πολύ μικρή. Ήταν να μείνει εκεί για πάντα, αλλά ερωτεύτηκε τον πατέρα μου και γύρισε πίσω. Ήταν άνθρωποι οικονομικά καλά. Μια αστική οικογένεια της Αθήνας. Στην οικογένεια μας δεν είχαμε ποτέ το φόβο «Τι θα πει ο γείτονας». Δεν είχα ντροπή για το παραμικρό. Δεν χρειάστηκε ποτέ να πω τίποτα. Μεγάλωσα κανονικά. Θα σου πω κάτι πολύ χαρακτηριστικό: Είχε έρθει ο πατέρας μου, ήμουν 20 – 21, πρέπει να είχα τελειώσει τη δραματική σχολή. Μου λέει θέλω να σου μιλήσω. Μου λέει: «δεν βλέπω στις παρέες σου πολλές κοπέλες». Του λέω: «τι θέλεις να μου πεις;». Μου λέει: «Μπορεί κοινωνικά αυτό να σου φέρει δυσκολίες». Του λέω: «Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος». Μου λέει: «Εντάξει τότε χαίρομαι για αυτό και είμαι ήσυχος». Αυτή ήταν η μόνη κουβέντα του πατέρα μου.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top