Ελληνικό animation για την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα

Η ιστορία είναι φανταστική αλλά με πολλές δόσεις αλήθειας

Τι θα γινόταν αν κάποιος είχε προσπαθήσει να πείσει τον Έλγιν να μην κλέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα; Αυτή είναι η υπόθεση του νέου 3d animation με τίτλο Mentor του Άγγελου Ρούβα. 

Στο φιλμ ο ήρωας δεν καταφέρνει να αλλάξει την απόφαση του λόρδου και τα γλυπτά  φορτώνονται σε καράβια για την Αγγλία, ένα από αυτά τα πλοία είναι το Μentor.

Η ιστορία είναι φανταστική αλλά με πολλές δόσεις αλήθειας αφού ο Έλγιν όντως στρίμωξε τις αρχαιότητες στο πλοίο Μentor για το μεγάλο ταξίδι.

Σήμερα στο σημείο του ναυαγίου πραγματοποιούνται υποβρύχιες ανασκαφές και οι δημιουργοί της ταινίας ζήτησαν βοήθεια από τους αρχαιολόγους για την ακρίβεια του εικαστικού αποτελέσματος

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αναπαράσταση των χαρακτήρων που αποτελούν... το cast του animation.Στο έργο χρησιμοποιείται και μια πρωτοποριακή τεχνική που δίνει κίνηση και συσπάσεις στους ήρωες.

O Άγγελος Ρούβας και οι 35 συνεργάτες του ύστερα από μελέτη ενός χρόνου κατάφεραν να δημιουργήσουν στην λεπτομέρεια της την Αθήνα του 19ου αιώνα.

To φιλμ Mentor του Άγγελου Ρούβα θα ολοκληρωθεί το 2019 και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι υπάρχουν Έλληνες δημιουργοί που αφήνουν το ξεχωριστό τους στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη του animation!

Της Έλγκα Νταϊφά 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top