Η κατάθεση - "φωτιά" Καμμένου στη δίκη κατά Τζένου και Κουρτάκη

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Η κατάθεση Καμμένου στη δίκη κατά Τζένου και Κουρτάκη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η δίκη του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξη της εφημερίδας, Παναγιώτη Τζένου, οι οποίοι, όπως σας έχουμε γράψει από το star.gr,  βρέθηκαν ενώπιων του ανακριτή μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, που κατέθεσε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος.

Οι κατηγορούμενοι είχαν πάρει αναβολή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, επικαλούμενοι τότε κώλυμα του έτερου συνήγορού τους, Μάκη Βορίδη, που συμμετείχε στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: 

«Με έχει απειλήσει ο κ. Κουρτάκης ότι θα χρησιμοποιήσει τα παιδιά μου. Είναι μια προσπάθεια εκβιασμού με τα παιδιά μου. Να λέει για έναν 15χρονο ότι είναι αναρχικός, είναι τρομοκράτης, συνεργάτης της Πόλας Ρούπα. Αυτό το παιδί θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό και του δημιουργούν πρόβλημα εξαιτίας μου. 

Εμφανίζουν μια φωτογραφία σουίτας από ένα ξενοδοχείο στο οποίο δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου. Εγώ πράγματι με τα παιδιά μου πάω ταξίδια. 

Αν ήταν μόνο οι Άλπεις δεν θα έκανα και μήνυση. Είναι στο πλαίσιο της προσπάθειας σπίλωσης μου. 

Λέει παρακάτω ότι από τρία 24ωρα είμαι υπό την επήρεια αλκοόλ. Εκείνες τις μέρες ήμουν χειρουργημένος. Ένας πολιτικός υπό την επήρεια αλκοόλ δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητα μου. Θα μπορούσε να ήταν ένα κακόγουστο αστείο αλλά το επαναλαμβάνουν λέγοντας "στο κεφάλι του έχει ποτό". Όλα αυτά είναι συκοφαντικά και με θιγούν ως πατέρα, ως πολιτικό αλλά και ως επικεφαλής του υπουργείου εθνικής άμυνας. 

Το παιδί δεν είχε σχέσεις με αναρχικές ομάδες ή με τρομοκρατία. Αυτό το παιδί είναι 15 χρόνων και ήρθε με κλάματα και μου είπε τη φταίω εγώ να δέχομαι επίθεση. Προσπάθησαν να με εκβιάσουν. Προσπαθούσαν να μου πούνε ότι ξέρουνε πως το ευαίσθητο σημείο σου είναι τα παιδιά σου και όπως σου έχουμε στήσει αλλά στημένα δημοσιεύματα θα πούμε ότι τα παιδιά σου είναι τρομοκράτες. Αναφέρονται σε όλα τα παιδιά και όπου θα τους καθόταν εύκολο θα το ρίχναν. 

Στη 17Ν ο μόνος μάρτυρας κατηγορίας ήμουν εγώ. Εκεί γνώρισα και τη γυναίκα μου. Αναφέρομαι σε προκηρύξεις. Υπήρξα σύμβουλος του Κων. Μητσοτάκη για θέματα τρομοκρατίας. 

Δεν είναι καθόλου χαβαλές. Να βγαίνουν και να κατηγορούν μέσω του γιου μου με θίγει επαγγελματικά με προσβάλλει προσωπικά και δημιουργεί πρόβλημα στην καριέρα μου. Δεν το λέει μια σατιρική εκπομπή. 

Οι πρεσβείες στην Ελλάδα οποιαδήποτε αναφορά την καταγράφουν και την κοινοποιούν με σημείωμα ειδικά για ανθρώπους που έχουν θέσεις σε ζητήματα ασφαλείας. 

Αν έκαναν χαβαλέ θα μπορούσαν να πουν την επόμενη μέρα "κάναμε χαβαλέ" αλλά βγήκαν και το συνέχισαν. Ασκούν δημοσιογραφία, δεν κάνουν σατιρική εκπομπή.  […]

Αφήνουν υπονοούμενα ότι είμαι μιζαδόρος, ότι έχω χρηματιστεί, ότι τα έχω αρπάξει, ότι είμαι ένας διεφθαρμένος πολιτικός. 

Με παρουσιάζουν ως έναν αλκοολικό που δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. 

Απειλούσε γενικότερα ότι θα βγάλει και φωτογραφία με τον γιο μου. Αν τον είχε με μολότοφ ή με την Πόλα Ρούπα να το βγάλει. Θα ενδιέφερε το κοινό και θα αναλάμβανε τις ευθύνες μου ως πατέρας. 

Κλόνισαν και δημιούργησαν θέμα. Δέχτηκα ερώτηση από στρατιωτικό ακόλουθο πρεσβείας. Αλλά αν πήδαγε από τον 3ο ο 15χρονο θα ήμασταν εδώ και θα κλαίγαμε όλοι μαζί. Δεν είναι δύσκολο να συμβεί όταν τον στοχοποιούν και του καταστρέφουν τη ζωή εξαιτίας του πατέρα του. Θα ήθελα η δικαιοσύνη τουλάχιστον να σταματήσει τη στοχοποίηση παιδιών. 

Να ρωτήσετε τους κατηγορούμενους από που τα έχω πάρει και από ποιον τα έχω πάρει και να δικαστώ εδώ. […]

Δεν είμαι κανένας δικομανής. Η αποκατάσταση μου έστω και ηθική μου αρκούσε. […]

[…]
 
Μετά από ερώτηση του συνηγόρου των Τζένου - Κουρτάκη, Μάκη Βορίδη σχετικά με το αν "τα σχόλια αυτά (για το παιδί) δεν είναι συνδεδεμένα με το δικό σας πολιτικό ρόλο;", ο Πάνος Καμμένος απάντησε: "Η οικογενειακή ευθύνη ξέρω ότι υπάρχει μόνο στα βιβλία του Χίτλερ και σε ναζιστικα καθεστώτα. Τώρα αν εσείς την επικαλείστε... Αντιλαμβάνομαι ότι εσείς υποστηρίζατε πάντα την οικογενειακή ευθύνη και τέτοιου είδους θεωρίες και δεν έχω να πω τίποτα". 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top