Θεοφανία Παπαθωμά: «Μας σκοτώνουν, δεν είναι αφρικανική σκόνη»

Υποστηρίκτρια των θεωριών συνωμοσίας

Δείτε βιντεάκι από το Instagram της Θεοφανίας Παπαθωμά

Η Αθήνα παραμένει σήμερα σκεπασμένη από ένα πέπλο σκόνης, με τον ουρανό να έχει πορτοκαλί χρώμα, καθώς η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Σαχάρα πλήττει τη χώρα. 

Πετράκος για σκόνη: «Φοβερό να πείθονται ότι αυτό συμβαίνει επειδή φύσηξε!»

Εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις στην υγεία, η αφρικανική σκόνη έχει πυροδοτήσει κι αρκετές θεωρίες συνωμοσίας. Η Θεοφανία Παπαθωμά, με ανάρτησή της στο Instagram, εξέφρασε την ανησυχία της για την παρουσία βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα, υπονοώντας σκόπιμη ρύπανση.

«ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Κι ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό!», έγραψε στη λεζάντα ανάρτησής της. 

Η ανάρτηση της Θεοφανίας Παπαθωμά

Την ίδια άποψη εξέφρασε κι ο πρώην σύζυγος της ηθοποιού, ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος.

Η Θεοφανία Παπαθωμά με τον πρώην σύζυγό της, Γρηγόρη Πετράκο

Η Θεοφανία Παπαθωμά με τον πρώην σύζυγό της, Γρηγόρη Πετράκο /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Πολλοί ειδικοί, ωστόσο, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Παπαθωμά, τονίζοντας ότι η αφρικανική σκόνη αποτελείται από φυσικά ορυκτά και όχι από χημικές ουσίες. Παρόλα αυτά, η ανησυχία για την υγεία παραμένει, καθώς τα αιωρούμενα σωματίδια μπορούν να επιδεινώσουν υπάρχουσες αναπνευστικές ασθένειες. 

Αφρικανική σκόνη: «Αποφύγετε εξωτερικούς χώρους. Κλείστε παράθυρα»

Εν τω μεταξύ, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει στη χώρα έως και την Παρασκευή, με σταδιακή βελτίωση της ποιότητας του αέρα το σαββατοκύριακο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top