Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια- βίντεο Happy Day

Η Υρώ Λούπη ξενάγησε τους τηλεθεατές στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του εξοχικού σπιτιού της στην Ερέτρια. Η ηθοποιός που ασχολείται με τη χειροτεχνία, έχει φτιάξει όμορφα καλλιτεχνήματα, δίνοντας «ζωή» σε παλιά έπιπλα ή εργαλεία και αντικείμενα που έδειχναν να μην έχουν καμία χρησιμότητα. Οι δημιουργίες της εκπληκτικές!

Τουμασάτου: H έκπληξη από την Πέγκυ Ζήνα και το φιλί με την Υρώ Λούπη

Κάτω από το σημείο όπου βρίσκεται η αυλή είναι ο βόθρος κι έτσι ο σύντροφός της, Σωτήρης Καλυβάτσης, αποκαλεί την αυλή «πλατεία βόθρου». Εκεί η Υρώ Λούπη έχει φτιάξει μοναδικές κατασκευές, κάνοντας τους τσιμεντόλιθους γλάστρες και παλιές παλέτες κρεμάστρες. 

«Αυτή τη βρυσούλα, την είχε ο Σωτήρης σε κάποιο καμαρίνι του. Έβαλα μεγαλύτερο βρυσάκι. Έχω μετακινήσει τους τσιμεντόλιθους 800 φορές μέχρι να καταλήξω σε ποιο σχήμα τους θέλω. Η βάση που κρατά το λάστιχο είναι παλιά ζάντα αυτοκινήτου που πήγα και ζήτησα από ένα βουλκανιζατέρ», περιέγραψε στο Happy Day η ηθοποιός.

Η Υρώ Λούπη εξειδικεύεται στο DYI, στις χειροποίητες κατασκευές, και όπως αποκάλυψε: «Από μικρή ξοδεύω πολύ χρόνο με τα υλικά και τα χεράκια μου να φτιάχνω πράγματα».

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι διακοσμημένο με πίνακες της ηθοποιού, που είχε ζωγραφίσει όταν ήταν πολύ μικρή. «Έχω ζωγραφίσει πίνακες με λουλούδια από πολύ μικρή. Ο Σωτήρης τους λέει "αυθεντικούς Λούπη". Μου κάνει πολλή καζούρα με τους πίνακες και γενικά με ό,τι φτιάχνω», είπε γελώντας η Υρώ Λούπη.

Στην κρεβατοκάμαρα η ηθοποιός έχει ανακατασκευάσει μια παλιά ντουλάπα μιας γειτόνισσάς της και τα κομοδίνα της μαμάς της από τη νυφική της κρεβατοκάμαρα. 

«Αυτή είναι μια ντουλάπα, την οποία είχε αποφασίσει να πετάξει μια γειτόνισσά μου. Έξυσα τα λούστρα... γίνεται μια προεργασία», εξήγησε.

«Η λογική της χειροτεχνίας είναι να παίρνουμε παλιά ή ακόμα και σπασμένα αντικείμενα και τους δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία φτιάχνοντάς τα», πρόσθεσε.

Στο σαλόνι φιλοξενούνται ακόμη διακοσμημένα και ζωγραφισμένα κάποια καλαπόδια του τσαγκάρη παππού της, τα εργαλεία του πατέρα της και τα κεντημένα κάδρα της μητέρας της που τα μετέτρεψε σε μαξιλάρια. 

«Θεωρώ ότι ένας λόγος που έχω ασχοληθεί με τη χειροτεχνία είναι ο μπαμπάς μου. Ήταν μηχανικός και γενικά έπιαναν πολύ τα χέρια του. Θυμάμαι που έλεγε "δε χρειάζεται να το αγοράσουμε αυτό, θα το φτιάξω"», κατέληξε η ηθοποιός.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top