«Όταν κάποιος μου έλεγε ότι είναι Τούρκος, τον απέφευγα»

Η αποκάλυψη γνωστού Κύπριου ηθοποιού και δημιουργού

Δείτε παλιότερη συνέντευξη του Αντρέα Γεωργίου στην Ελένη Μενεγάκη

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό Down Town Κύπρου ο Αντρέας Γεωργίου

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Η ηλικία, η καριέρα και ο γάμος που έκανε στην Κύπρο

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς Famagusta, μίλησε για τη συνύπαρξη του με τους Τουρκοκύπριους.

«Όταν ήμουν στο σχολείο, έτσι όπως μας παρουσιάζονταν τα γεγονότα, έλεγα ότι "Ο εχθρός είναι ο Τούρκος!". Όταν πια πήγα στην Αγγλία, στα 15 μου, ήμουν προκατειλημμένος: όταν κάποιος μου έλεγε "Είμαι Τούρκος", τον απέφευγα. Όμως, πώς τα φέρνει η ζωή καμιά φορά… Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου, ο πιο κοντινός μου άνθρωπος, τη δεδομένη περίοδο, ήταν μια Τουρκοκύπρια, η Pinar από την Κερύνεια. Η οποία παραμένει κολλητή μου φίλη, "οικογένειά" μου, όπως κι ολόκληρη η οικογένειά της μετέπειτα», είπε αρχικά.

Ο Αντρέας Γεωργίου έχει υπογράψει αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες της ελληνικής μυθοπλασίας

Ο Αντρέας Γεωργίου έχει υπογράψει αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες της ελληνικής μυθοπλασίας

«Επειδή κι εκείνη είχε ασχοληθεί με το δικό μου αντικείμενο σπουδών, κάναμε μαζί μια μικρού μήκους ταινία, η οποία ήταν κι η πτυχιακή μου, που είχε ως θέμα της τον πόλεμο του ’74: Δύο κολλητοί φίλοι από τις "απέναντι" πλευρές, βρέθηκαν στον πόλεμο, κι ο ένας έσωσε τον άλλον. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ως παιδί, είχε πια ανατραπεί – ο απλός κόσμος δε φταίει σε κάτι», πρόσθεσε. 

Ο Χρήστος Λούλης έχει έναν λόγο παραπάνω να παίζει στο Famagusta

«Γιατί να μην μπορούμε να συνυπάρξουμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι; Αν ζήσει κάποιος και με Τουρκοκύπριους, όπως συνέβη με εμένα, θα διαπιστώσει πως έχουμε και πολλά κοινά ως ιδιοσυγκρασίες. Έχω, επίσης, φίλους Τούρκους πια που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, που έχω βγει μαζί τους, που έχω διασκεδάσει μαζί τους, που έχουμε πει τα μυστικά μας μεταξύ μας, ενώ στις Κάννες, όπου πηγαίνω κάθε χρόνο, έχω άριστες σχέσεις με τους Τούρκους συναδέλφους μου - γιατί να μην μπορώ να συνυπάρξω μαζί τους;», συμπλήρωσε ο Αντρέας Γεωργίου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top