Μιχάλης Οικονόμου: «Δε θέλαμε ο γιος μας να καταλήξει σε ίδρυμα»

Τι είπε ο ηθοποιός για την υιοθεσία

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μιχάλη Οικονόμου στην εκπομπή του Mega

Είναι γνωστό τα τελευταία τέσσερα χρόνια ότι ο Μιχάλης Οικονόμου κι ο σύζυγός του, Γιώργος Μακρής, μεγαλώνουν μαζί τον γιο τους. 

Μιχάλης Οικονόμου - Γιώργος Μακρής: Βάφτισαν τον μονάκριβο γιο τους

Το πρωί της Πέμπτης, ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα, για να συζητήσει σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία. 

Ο Μιχάλης Οικονόμου έχει μιλήσει εδώ κι αρκετά χρόνια για το σύζυγο και τον γιο τους

Ο Μιχάλης Οικονόμου έχει μιλήσει εδώ κι αρκετά χρόνια για τον σύζυγο και τον γιο τους

«Το ζητούμενο είναι ο πολιτικός γάμος που δίνει έξτρα δικαιώματα, κατά συνέπεια και η τεκνοθεσία, στο οποίο και σε αυτό θα προχωρήσουμε γιατί εγώ είμαι αόρατος γονιός αυτήν την στιγμή, δεν έχω κάποια νομική σχέση με το παιδί. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε σήμερα. Αυτό ζητάμε να γίνει. Εγώ το μεγαλώνω, είμαι ο μπαμπάς του για το παιδί, αλλά νομικά δεν είμαι τίποτα απέναντι στο παιδί. Αυτό θα μας το δώσει ο πολιτικός γάμος που μέσα από αυτόν θα μπορώ να γίνω και γονιός μέσα από την τεκνοθεσία που θα κάνουμε. Αυτήν την στιγμή μόνο ο Γιώργος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αυτός είναι ο κατά νόμον γονιός του και πατέρας», σημείωσε στην Ελεονώρα Μελέτη. 

Μιχάλης Οικονόμου: «Θέλω να διαφυλάξω το παιδί μου από κακεντρεχή σχόλια»

«Είμαστε μια φυσιολογική οικογένεια, δεν είμαστε εξωγήινοι. Υπήρχαν χιλιάδες φωνές όταν αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί, αλλά αυτό που βγήκε ορμητικά ήταν αυτό το παιδί, από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα, έχουμε ένα δωμάτιο παραπάνω, έχουμε αγάπη να μας περισσεύει, έχουμε ένα πιάτο παραπάνω, δεν θέλουμε να μείνει σε ένα ίδρυμα, γιατί σε αυτή την περίπτωση αυτή θα ήταν η κατάληξή του. 

Ο Μιχάλης Οικονόμου με τον σύζυγό του, Γιώργο Μακρή

Ο Μιχάλης Οικονόμου με τον σύζυγό του, Γιώργο Μακρή /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Ας σώσουμε ένα παιδί και δεν έχει σημασία αν θα μας λέει θείο. Μας έλεγε θείους στην αρχή αλλά μετά καταλήξαμε οι γονείς του. Είμαστε οι μπαμπάδες του. Και για εμάς ήταν μια ανακάλυψη, ήταν ένα είδος κυοφορίας. Και εμείς ήμασταν μπερδεμένοι, ήταν κάτι που αποκαλύφθηκε σιγά σιγά μέσα από τα μάτια του ίδιου του παιδιού», συμπλήρωσε.

«Είμαστε κάποιες εκατοντάδες, χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, είμαστε μια μειονότητα που ζητάμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, για να τακτοποιηθούν κυρίως τα παιδιά μας», τόνισε σχετικά ο Μιχάλης Οικονόμου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top