Βασίλης Καρράς: Η άγνωστη δωρεά και το ιδιόχειρο σημείωμά του

Ο τραγουδιστής είχε αδυναμία στη συλλογή σπάνιων αντικειμένων

Ο Κώστας Μαυρίκης, ιδρυτής μουσείου στην Αλόννησο, αποκάλυψε μια άγνωστη στιγμή από τη ζωή του Βασίλη Καρρά σε μία από τις επισκέψεις του στο νησί. Ο καλλιτέχνης είχε βοηθήσει με προσφορά του να αποκτήσει το μουσείο τρία σπάνια κειμήλια.

Βασίλης Καρράς: Η κίνηση ανθρωπιάς της οικογένειάς του μετά το μνημόσυνο

«Είχαμε την υποχρέωση να τιμήσουμε τη μνήμη του Βασίλη Καρρά, καθώς μας συγκίνησε με το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση του μουσείου μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, δεν ήθελε να αποκαλύπτουμε τίποτα, και αυτή τη στάση του την εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, τώρα έχουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε με τους κατοίκους της Αλόννησου και τον υπόλοιπο κόσμο ποιος μας βοήθησε να αποκτήσουμε τρία σπάνια κειμήλια στο μουσείο μας», δήλωσε ο Κώστας Μαυρίκης στο ethnos.gr.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Καρράς βοήθησε οικονομικά ώστε να αποκτήσει το μουσείο τρία σπάνια καρυοφύλλια από την εποχή της Επανάστασης του 1821. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαυρίκης, ο τραγουδιστής είχε και ο ίδιος αδυναμία στη συλλογή σπάνιων αντικειμένων, καθώς είχε δημιουργήσει λαογραφικό μουσείο μέσα στο κτήμα του.

«Στο Μουσείο Αλοννήσου. Βασίλης Καρράς» έγραψε ο τραγουδιστής στην αφιέρωσή του για το μουσείο.

«Ο όρος ήταν να μην αποκαλυφθεί»

«Πάντα έδειχνε ενδιαφέρον ο Βασίλης Καρράς για το νησί μας, αλλά είχαμε έρθει πιο κοντά διότι θαύμαζε το εγχείρημα μας με το μουσείο της Αλοννήσου. Μου έλεγε για τη δική του προσπάθεια, ένα λαογραφικό μουσείο που έχει φτιάξει στο κτήμα του. Μου έλεγε το πόσο δύσκολο ήταν να βρει σπάνια αντικείμενα αξίας για το μουσείο του. Μας θαύμαζε εδώ επειδή όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της Αλοννήσου και κάθε οικογένεια έχει προσφέρει από κάτι στο μουσείο. Έτσι μου είπε πως θέλει να κάνει κι εκείνος μία προσφορά για το μουσείο μας με τον όρο να μην αποκαλυφθεί η προσφορά του», υπογράμμισε ο κ. Μαυρίκης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top