«Έφυγε» η Μαρία Ψαθά, κόρη του θεατρικού συγγραφέα, Δημήτρη Ψαθά

Την αγαπούσαν όλοι οι ηθοποιοί κι οι θεατρικοί παραγωγοί

Δείτε διάφορες φωτογραφίες της Μαρίας Ψαθά

Την τελευταία της πνοή άφησε η Μαρία Ψαθά, κόρη του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Δημήτρη Ψαθά. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τα social media ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης.

Η Μαρία Ψαθά με την κόρη της, Λένα Νίτσου

Η Μαρία Ψαθά με την κόρη της, Λένα Νίτσου /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η Μαρία Ψαθά ίδρυσε εκδοτικό οίκο με το όνομά της μέσα από τον οποίο κυκλοφόρησαν τα έργα του πατέρα της, Δημήτρη Ψαθά. Μερικά από τα πλέον γνωστά ήταν τα: Ζητείται ψεύτηςΦον Δημητράκης, Ξύπνα Βασίλη, Φωνάζει ο κλέφτης, Ο αχόρταγος, Μαντάμ Σουσού, Η Θέμις έχει κέφια, Στο καρφί και στο πέταλο, Στου κουφού την πόρτα, Γη του Πόντου και άλλα.

Παράλληλα, διοργάνωσε σειρά από αφιερωματικές εκδηλώσεις για τον πατέρα της σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς θεατρικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την αναβίωση των διαχρονικών του έργων.

Η αείμνηστη Μαρία Ψαθά είχε φιλική σχέση με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η αείμνηστη Μαρία Ψαθά είχε φιλική σχέση με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Μία από τις πλέον σημαντικές της συνεργασίες ήταν κι αυτή για το Μαντάμ Σουσού, που ανέβηκε το 2018 στο θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Επιπλέον, το Ξύπνα Βασίλη ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο επίσης το 2018, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και με πρωταγωνίστρια την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ακολούθησε την επόμενη χρονιά το Ζητείται ψεύτης, στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια.

Το έργο της Μαρίας Ψαθά ανέλαβε τα τελευταία χρόνια η κόρη της κι εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Λένα Νίτσου, η οποία παράλληλα είναι και διευθύντρια των εκδόσεων.

Η ανάρτηση του θεατρικού παραγωγού Πάνου Κατσαρίδη
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top