Ντέμης Νικολαΐδης: Aποκάλυψε όσα δεν ξέρουμε για κείνον- Μέχρι ποιον ψήφισε

H αγάπη του για τα βιβλία, η σχέση του με το χρήμα και τα μαθήματα που πήρε

Η απάντηση του Ντέμη Νικολαΐδη για το δημοσίευμα που τον ήθελε να περιμένει παιδί από τη νέα του σύντροφο/ βίντεο Ηappy Day

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο άσος του ποδοσφαίρου και θρύλος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, δύο χρόνια μετά το διαζύγιο του με τη Δέσποινα Βανδή. Το ζευγάρι ήταν μαζί για πάνω από 20 χρόνια κι απέκτησε δύο παιδιά, τη Μελίνα και τον Γιώργο. 

Ντέμης Νικολαΐδης: Απαντάει πρώτη φορά για το διαζύγιο με τη Δέσποινα Βανδή

Εκτός από τη νέα του καθημερινότητα ως «εργένης», μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη την ΑΕΚ, τη διοργάνωση συναυλιών, τα βιβλία ψυχολογίας και τη σχέση του με το χρήμα. Αποκάλυψε μάλιστα στο oneman.gr και ποιον ψήφισε στις εθνικές εκλογές.

Η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης σε νυχτερινή τους έξοδο, το 2017/ NDP

Η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης σε νυχτερινή τους έξοδο, το 2017/ NDP

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης 

Τα παιδιά σου είχαν επιλογή να διαλέξουν ομάδα;

«Δεν τους είπα ποτέ τι ομάδα να είναι αλλά ήταν επηρεασμένα. Είχα ένα άγχος μην τυχόν και δεν γίνουν ΑΕΚ αλλά δεν το κάναμε κουβέντα»

Θέλω να σε ρωτήσω αν όταν ήσουν ποδοσφαιριστής θυμάσαι ή καταλάβαινες ότι μπορεί να είχες συμπαίκτες που είχαν θέμα με την ψυχολογία τους;

«Μπορεί να έβλεπες κάποιο πρόβλημα αλλά δεν καταλάβαινες τι ήταν. Αυτό ήταν το θέμα. Κάτι που δε συμβαίνει τώρα. Παλιότερα ήταν ταμπού να πας σε ψυχολόγο. Ειδικά για τον άντρα. Ντρεπόταν να το πει. Και δε μιλάμε για ποδοσφαιριστή που θεωρείται macho και πολλές φορές υπάρχει η αντίληψη ότι «εμείς είμαστε άντρες και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα». Δεν υπάρχουν αυτά, δεν υπήρχαν ποτέ αυτά. Απλά τώρα το καταλαβαίνουμε κιόλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια και πρέπει να πας κάπου, πας. Τότε δεν πήγαινες. Πάλευες μόνος με τους δαίμονες και με τα συναισθήματα σου. Επίσης, σημαντικό είναι το τι ανθρώπους είχε ο καθένας δίπλα του. Από φίλους μέχρι στελέχη ομάδας, προπονητές κτλ»

Προσωπικά το όνειρό μου ήταν να παίξω στην ΑΕΚ και όχι να γίνω γνωστός ποδοσφαιριστής. Ήταν το παιδικό μου όνειρο

Η αγάπη για τα βιβλία ψυχολογίας πώς ξεκίνησε;

«Διάβαζα πολύ όσο έπαιζα. Το διάβασμα ήταν η ευχαρίστηση μου. Όταν πέρασα μία περίοδο, όπως είπα πριν, που δεν ήμουν χαρούμενος ήθελα να μάθω πρωτίστως εμένα. Αποφάσισα να ασχοληθώ για να με μάθω. Δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνος σου. Θέλεις και κάποιον ειδικό να σου πει πράγματα. Κάπως έτσι από αναζήτηση, είμαι περίεργος κιόλας, μου αρέσει η γνώση. Αργείς να το καταλάβεις. Το θέμα όμως είναι, όσο χρόνο κι αν έχεις χάσει, να το καταλάβεις. Να δεις γιατί δεν περνάς καλά. Να βάλεις ζυγαριές στη ζωή σου, να δεις ποια μέρα ήταν χαρούμενη και ποια στενάχωρη, πού οφείλεται όλο αυτό που νιώθεις.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης στη φιέστα της ΑΕΚ με τη νέα του σύντροφο/  Φωτογραφία NDP (Νίκος Ζότος)

Ο Ντέμης Νικολαϊδης στη φιέστα της ΑΕΚ με τη νέα του σύντροφο/  Φωτογραφία NDP (Νίκος Ζότος)

Δεν είναι ότι είχα περισσότερες στενάχωρες από χαρούμενες. Απλά έβλεπα ότι δεν μπορώ να πάρω ευχαρίστηση από αυτά που έκανα – κι εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι. Και έλεγα ότι πρέπει να κάνω πράγματα που θα με γεμίσουν, γιατί αυτά που έκανα δε με ικανοποιούσαν. Ήταν σαν να καθόμουν όλη μέρα και να παίζω Playstation. Ένιωθα ότι δεν κάνω τίποτα για τον εαυτό μου, τίποτα δημιουργικό επί της ουσίας. Όσο ήμουν ποδοσφαιριστής δε νομίζω ότι είχα κάποιο θέμα. Μπορώ να πω ότι, μάλλον ήμουν από τους τυχερούς».

Ένα από τα πράγματα στα οποία δεν έχεις αναφερθεί είναι η Eleven Concerts. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τις συναυλίες;

«Όπως σου είπα πριν, έπαιζα ποδόσφαιρο για να δίνω χαρά στον κόσμο. Έγινα πρόεδρος, γεμίζαμε το γήπεδο, -από άλλο πόστο- έδινα χαρά σε κόσμο. Οι συναυλίες ήταν κάτι αντίστοιχο. Ήταν κάτι που με γέμιζε. Άρα ήταν λογική η συνέχεια. Έκανα συναυλίες γιατί ήθελα να φέρω καλλιτέχνες που δεν είχαν έρθει ποτέ στην Ελλάδα και όσους έφερα ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν – εκτός από κανά δυο. Το έκανα για να χαίρεται ο κόσμος. Θυμάμαι στιγμές με γεμάτο το ΟΑΚΑ να τραγουδούν όλοι, ήταν συγκινητικά. Μέχρι και την Eleven έκανα αυτό που αγαπούσα και έπαιρνα πίσω από αυτό»

Πώς πήγε βλέποντας το τώρα από απόσταση;

«Πήγε πολύ καλά αλλά σταμάτησε απότομα λόγω κρίσης. Τον Bon Jovi, τον είχα κλείσει δύο χρόνια πριν έρθει, μέσα στην κρίση και δεν ήξερα πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όταν κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια -έναν χρόνο πριν το live- ήμασταν στην καρδιά της κρίσης. Οι τιμές των εισιτηρίων ήταν υψηλές γιατί ήταν και η αμοιβή του υψηλή (3,5 εκ. δολάρια). Είχα πολύ άγχος. Δεν έκανε sold out, νομίζω ήθελε άλλα 3.000 εισιτήρια για sold out. Είχε άγχος εκείνη η περίοδος – και μετά δεν μπορούσα να φέρω τους καλλιτέχνες που ήθελα. Δεν μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε οικονομικά όπως ήταν η κατάσταση, κι έτσι έπρεπε να σταματήσουμε»

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή;

«Η αγαπημένη μου ήταν όταν γνώρισα τον Steven Tyler των Aerosmith. Είναι ο μόνος καλλιτέχνης που ήμουν μαζί του από την ώρα που ήρθε μέχρι να φύγει. Με τους άλλους όχι. Και με τον Bon Jovi μου άρεσε παρόλο που έπεσε σε μια φάση που είχαμε πολύ άγχος μέχρι να αρχίσει το live».

Δηλαδή;

«Έχεις στο γήπεδο τόσο κόσμο, παιδιά, κόσμο που ήρθε για να περάσει καλά. Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι σε μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να έχεις και 1.000 άτομα που δουλεύουν για αυτή τη βραδιά. Οπότε φαντάσου ότι την ώρα που ξεκινά η συναυλία, από πίσω υπάρχει κόσμος που μαζεύει και ξεστήνει πράγματα. Θυμάμαι είχαμε ένα εστιατόριο σε μία αίθουσα για 500 άτομα. Μιλάμε για πάρα πολλές εγκαταστάσεις. Με το που τελειώνει η συναυλία το μόνο που έχει μείνει είναι το stage. Ξεκίνησε η συναυλία, πήγαν όλα καλά και πήγα πάνω στις κερκίδες για να το δω. Έπαιζε το “Always”, ήταν όλος ο κόσμος αγκαλιά και τραγουδούσε το τραγούδι και είπα «τι τέλειο αυτό που ζω».

Ο Ντέμης Νικολαϊδης στη φιέστα της ΑΕΚ με τη νέα του σύντροφο/  Φωτογραφία NDP (Νίκος Ζότος)

Ο Ντέμης Νικολαϊδης στη φιέστα της ΑΕΚ/ Φωτογραφία NDP (Νίκος Ζότος)

Η σχέση σου με το χρήμα ποια είναι;

«Κακή. Είμαι καλός στα έσοδα και πολύ κακός στα έξοδα. Θέλω να έχω πάντα κάποιον συνεργάτη δίπλα μου για το οικονομικό κομμάτι. Ούτε μου αρέσει και ούτε θέλω να ασχοληθώ εγώ με το οικονομικό»

Σε φοβάσαι;

«Ναι. Θέλω κάποιον πιο ικανό. Δεν έχω κάνει τρέλες αλλά δεν μπορώ να το υπολογίζω [το χρήμα]. Είμαι πιο σπάταλος, δε μου αρέσει αυτό το κομμάτι. Να φέρνω λεφτά, χορηγούς για την ΑΕΚ, για τις συναυλίες, είμαι καλός. Θέλω να πω, μπορώ να βρω. Αλλά το οικονομικό ας το διαχειρίζεται άλλος».

Μπορεί να είμαι λογικός άνθρωπος και να προτάσσω πάντα τη λογική, όλες μου οι αποφάσεις όμως έχουν παρθεί με το συναίσθημα

Κοιτάζω τις βιβλιοθήκες σου. Είναι γεμάτες. Αυτό το πάθος δεν το συναντάμε τόσο σε ποδοσφαιριστές. Πώς ξεκίνησε αυτή η αγάπη; Οικογενειακά;

«Υπήρχαν βιβλία στο σπίτι. Η μητέρα μου και η αδερφή μου διάβαζαν πολύ. Για το σχολείο δε διάβαζα, αλλά την Πηνελόπη Δέλτα τη διάβασα από την αδερφή μου. Την Αγκάθα Κρίστι το ίδιο. Και στα 20, όταν ήρθα στην Αθήνα, δε θυμάμαι πώς, αλλά από τότε άρχισα να διαβάζω πάρα πολύ. Μετά γνώρισα τη Σοφία Κιντή και τον Κώστα Λουτσίδη, δύο πολύ καλούς φίλους που με έβαλαν σε τάξη. Η Σοφία μου έλεγε «πρέπει να διαβάσεις τους κλασικούς Έλληνες, τους κλασικούς Ευρωπαίους κτλ. Διάβασε αυτό, το άλλο. Να έχεις μία κουλτούρα τέτοια». Οπότε άρχισα να διαβάζω με σύστημα. Όλους τους σπουδαίους Έλληνες, μετά κατά καιρούς κολλούσα σε θέματα. Ένα παράδειγμα είναι ο ελληνικός εμφύλιος, μου αρέσει πολύ η ιστορία. Τον διάβασα από αριστερούς, από δεξιούς από ξένους, από όλες τις μεριές για να μην είμαι επηρεασμένος μόνο από ένα πράγμα. Μετά διάβαζα για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για τη ρωμαϊκή, για την αρχαία Ελλάδα, για τη φιλοσοφία. Μετά κολλούσα σε ψυχολογικά θρίλερ π.χ.»

Τι σε χαλαρώνει;

«Ανάλογα το βιβλίο. Για παράδειγμα, η Αντιγνώση της Λιλής Ζωγράφου είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό αλλά δύσκολο. Το έχω διαβάσει δύο φορές. Και τα μυθιστορήματα σου δίνουν πράγματα. Μπορεί να τύχει ταυτόχρονα να διαβάζω Γιάλομ κι ένα αστυνομικό θρίλερ. Επίσης αν δε μου αρέσει ένα βιβλίο, το παρατάω. Σπάνιο πράγμα, αλλά δε θα το τελειώσω σώνει και ντε. Το έκανα μία φορά αυτό με τον Πύργο του Φραντς Κάφκα που με δυσκόλεψε πολύ αλλά το πάλεψα».

Το πιο ωραίο που σου έχουν πει στο δρόμο ποιο είναι;

«Το πιο συγκινητικό που μου λένε οι περισσότεροι είναι το «σε ευχαριστώ». Αυτό.»

Ποια είναι τα μαθήματα που σου έχει δώσει μέχρι τώρα η ζωή;

«Να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Να φέρεσαι ευγενικά στον κόσμο. Να μην κάνεις κακό σε κανέναν. Το να τα έχω καλά με τον εαυτό μου το έχασα για ένα διάστημα, αλλά επανήλθα. Το να μην κάνω κακό σε κανέναν, δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα, τουλάχιστον εσκεμμένα. Ευγενικός δεν ήμουν στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο. Δεν έχω αρνηθεί αυτόγραφο ή φωτογραφία ποτέ, αλλά υπήρξαν στιγμές που ήμουν πιο κλεισμένος και σίγουρα θα είχα κάποια κόμπλεξ, κάποια θέματα. Δε μου έφυγαν όλα, αλλά τώρα νομίζω είμαι πιο απελευθερωμένος. Με βλέπω να χαμογελάω περισσότερο για κάποιο λόγο. Είδα ένα βίντεο από πριν από 15 χρόνια, που έκανα αστεία και ήμουν μουντρούχος και νόμιζα ότι είχα τσακωθεί με κάποιον».

Η νύχτα σου άρεσε;

«Ναι, μου αρέσει η νύχτα γιατί είναι όλοι χαρούμενοι όταν βγαίνουν, παντού βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα».

Έβγαινες και παλιότερα; Ήρθες 20 χρονών στην Αθήνα και σίγουρα θα ήθελες να ανακαλύψεις μια καινούργια πόλη ρε παιδί μου.

«Έβγαινα 1-2 φορές την εβδομάδα. Μετά το ματς και καμία Δευτέρα-Τρίτη. Τις άλλες ημέρες όχι»

Τώρα βγαίνεις λιγότερο;

«Τώρα δε βγαίνω καθόλου. Πολύ σπάνια θα το κάνω. Θα πάω για φαγητό, αλλά όχι για να ξενυχτήσω».

Ψήφισες;

«Nαι. Προσωπικά πήγα και ψήφισα αυτόν που πίστευα ότι θα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Το θέμα τώρα είναι με τη μεγάλη διαφορά που πήρε η ΝΔ και χωρίς κανένα αντιπολιτευτικό αντίβαρο αν αυτό είναι κάτι που θα μας κάνει καλό γενικότερα. Το πόσο παντοδύναμοι μπορεί να νιώσουν κάνοντας ότι θέλουν. Ελπίζω αυτό να γεμίσει τον Πρωθυπουργό με παραπάνω ευθύνες. Να μπορέσει να βάλει σε τάξη μερικά στελέχη του και το κόμμα του το ίδιο, να μπορέσει να κάνει ισχυρότερες μεταρρυθμίσεις και να πάρει ισχυρότερες αποφάσεις καταλαβαίνοντας ότι ο κόσμος τον πίστεψε και τον στηρίζει».

Ψήφισες Μητσοτάκη λοιπόν.

«Είχα εικόνα και για τους δύο ως πρωθυπουργούς. Θεωρώ ότι ο Μητσοτάκης είναι καλύτερος. Εγώ αυτήν τη φορά ψήφισα για πρωθυπουργό. Ποτέ δεν ήμουν κάποιο κόμμα, ούτε είμαι. Δεν ψήφισα Μητσοτάκη για το «τι ωραία τα έκανε όλα». Ψήφισα γιατί θεωρώ ότι είναι καταλληλότερος από τον Τσίπρα».

Θα κατέβαινες στην πολιτική;

«Αν είχα συγκεκριμένη δουλειά να κάνω και τη γνώριζα [τη δουλειά], ναι. Θέλω κι ένα πρότζεκτ ρε παιδί μου. Δηλαδή τι; Να βγω βουλευτής και να παίρνω τον μισθό χωρίς να έχω συγκεκριμένο έργο να κάνω; Δεν μου λέει κάτι αυτό».

Η νέα σχέση του Ντέμη Νικολαϊδη

Ο Ντέμης Νικολαΐδης φαίνεται πως έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του και πως έχει προχωρήσει και στα προσωπικά του, αν και δεν έχει μιλήσει ανοιχτά γι' αυτά. Τον περασμένο Μάιο, στη μεγάλη φιέστα της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον πρώην ποδοσφαιριστή με τη νέα του αγαπημένη. 

Ντέμης Νικολαΐδης: Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου είναι η νέα του σύντροφος!

Σύμφωνα με το περιοδικό ΟΚ! και τη Λυδία Πολίτη, πρόκειται για την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, η οποία είναι κατά 10 χρόνια μικρότερή του και γνωρίστηκαν στα τέλη του 2022 μέσω κοινών φίλων. Η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου είναι 39 ετών και είναι μία από τις πιο καλύτερες φίλες της Κατερίνας Καινούργιου.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ντέμη Νικολαΐδη με τη νέα του σύντροφο στη φιέστα της ΑΕΚ - Φωτογραφία NDP (Νίκος Ζότος)

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ντέμη Νικολαΐδη με τη νέα του σύντροφο στη φιέστα της ΑΕΚ - Φωτογραφία NDP (Νίκος Ζότος)

Κάποιες μέρες αργότερα, κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα στο περιοδικό «Yes» που ήθελε τον πρώην επιθετικό της ΑΕΚ και τη σύντροφό του να περιμένουν το πρώτο τους παιδί.  Για το δημοσίευμα αυτό είχε απαντήσει ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή «Fair Play».

Ντέμης Νικολαΐδης: «Πρέπει να κινηθώ νομικά για όσα γράφονται για εμένα»

«Είναι μερικά θέματα ευαίσθητα, που δεν τα ακουμπάμε. Είναι ένα περιοδικό που κάθονται, φαντάζονται και γράφουν. Και άντε να γράψεις ότι είναι με την κοπέλα αυτή. Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί δεν έχουμε κινηθεί νομικά.Το κακό είναι πόσα sites το γράφουν χωρίς να έχουν ψάξει. Ας προσέχουν, ας γράφουν τις… βλακείες τους, αλλά να είναι για θέματα λιγότερο ευαίσθητα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top