Καλή Καλό: Οι τρεις γάμοι, ο θάνατος του γιου της και το θέατρο

Η ταλαντούχα ηθοποιός που αγάπησε το θέατρο και τα έχασε όλα!

Δείτε όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπιλας για την Καλή Καλό στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Καλή Καλό, ωστόσο το πραγματικό της όνομα είναι Καλλιόπη Δαμβέργη

Το μακάβριο μυστικό της Καλής Καλό - Κρατούσε σπίτι τα οστά του γιου της

Η καταξιωμένη θεατρική ηθοποιός που πάντα αγαπούσε το «σανίδι» για την επαφή που είχε με το κοινό, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Δεκεμβρίου του 1926, με καταγωγή από το Ρέθυμνο. Μητέρα της ήταν η Χρύσα, κόρη του στρατηγού Γ. Καλοχριστιανάκη, επίσης ηθοποιός και μια χειραφετημένη για την εποχή γυναίκα και πατέρας της ο Νίκος Δαμβέργης, γνωστής οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων της εποχής

Η Καλή Καλό με τον Σπύρο Μπιμπίλα σε παλιότερη εκδήλωση

Η Καλή Καλό με τον Σπύρο Μπιμπίλα σε παλιότερη εκδήλωση /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Καλή Καλό: Τα πρώτα χρόνια στο θέατρο

Η πρώτη παρουσία της Καλής σε θεατρική παράσταση ήταν σε ηλικία μόλις τριών ετών, στη Δασκαλίτσα του Ντάριο Νικκοντέμι, μετά από απόφαση της Μαρίκας Κοτοπούλη, στο θέατρο της οποίας έπαιζε η μητέρα της. Ο πρώτος πραγματικός της ρόλος όμως ήταν σε ηλικία 5 ετών, ειδικά γραμμένος για αυτή από τον Σπύρο Μελά στο έργο του Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία παίζοντας δίπλα στον Βασίλη Λογοθετίδη και στο ζεύγος Μουσούρη στο θέατρο Αλίκη. Τόση ήταν η επιτυχία, ώστε ο Αττίκ έστειλε τον διευθυντή της Μάντρας του, Χρ. Δημητρόπουλο, να ζητήσει από τη μητέρα της συνεργασία. Και όταν αυτή έδωσε τη συγκατάθεσή της, εκείνος έγραψε της Μπέμπας τραγούδια και παρλάτες, τη δίδαξε ηθοποιία, της έδωσε το ψευδώνυμο «Καλή Καλό» και την εμφάνισε σε παραστάσεις του.  

Καλή Καλό: Ζει ξεχασμένη σε θάλαμο νοσοκομείου η θρυλική ηθοποιός

Καλή Καλό: Οι τρεις γάμοι κι η κόρη της Γιούλη

Η ηθοποιός πραγματοποίησε τρεις γάμους: Τον πρώτο ανήλικη, το 1945, με τον φοιτητή τότε της Σχολής Ικάρων Γιώργο Μαμαλάκη, που σκοτώθηκε ένα έτος αργότερα, προτού γεννηθεί η κόρη τους Γιούλη. Το 1957 παντρεύτηκε τον Δημήτρη Βαλμά, τον οποίο είχε γνωρίσει σε περιοδεία στη Σύρο, και με τον οποίο έζησαν στη Θεσσαλονίκη. το Στρατιωτικό Θέατρο φέρει το όνομά της). Από το 1959 έως το 1979 ήταν παντρεμένη με τον πλοίαρχο Κώστα Καρανικόλα, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Χρήστο.

Καλή Καλό: Ο χαμός του γιου της

Σε ηλικία 13 ετών ο Χρήστος τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη σε πείραμα χημείας και, παρότι η μητέρα του ξόδεψε όλη της την περιουσία για να θεραπευθεί, απεβίωσε το 1988, σε ηλικία 27 ετών. Για χρόνια μετά την απώλεια του γιου της, η ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί στην Αστυπάλαια. 

Το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η 93χρονη θρυλική ηθοποιός που με δυσκολία μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε γηροκομείο με τη βοήθεια του Σπύρου Μπιμπίλα, κρατούσε σε μπαούλο στο σπίτι της στην Άνω Κυψέλη τα οστά του γιου τους τα τελευταία πολλά χρόνια

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top