Ελένη Κοκκίδου: «Δεν κουράστηκα, έκλεισε ο κύκλος της Μουρμούρας για εμένα»

Απολαύστε τη συνέντευξη της ταλαντούχας ηθοποιού στο star.gr

Δείτε όσα είπε η Ελένη Κοκκίδου στο star.gr

Αυτό το καλοκαίρι αφήνει για τα καλά τον ρόλο της «Βουλίτσας» στην επιτυχημένη κωμική σειρά του Alpha, Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα, κι αναλαμβάνει αυτόν της «Εκάβης» στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη

Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα: Αυτό θα είναι το τέλος της «Βουλίτσας»

Σε σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη, η Ελένη Κοκκίδου θα περιοδεύσει με έναν πολύ σημαντικό και ταλαντούχο θίασο ανά την Ελλάδα, κάνοντας και δύο παραστάσεις στην Επίδαυρο, στις 11 & 12 Αυγούστου. «Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, κουραστικό αλλά ουσιαστικό, βαθύ, ωραίο… έχω μεγάλη χαρά που θα παίξω αυτόν τον ρόλο, πολύ μεγάλη χαρά γιατί παίζω τη γιαγιά μου, την προγιαγιά μου… όλες αυτές τις γυναίκες που είχαν δύσκολες ζωές και με τη δύναμή τους μπόρεσαν και στάθηκαν στα πόδια τους», είπε μιλώντας στο star.gr μετά τη συνέντευξη Τύπου της παράστασης.  

Ως Εκάβη, η Ελένη Κοκκίδου αναμένεται να μαγέψει το θεατρικό κοινό αυτό το καλοκαίρι!

Ως Εκάβη, η Ελένη Κοκκίδου αναμένεται να μαγέψει το θεατρικό κοινό αυτό το καλοκαίρι!

Ελένη Κοκκίδου: Απαντάει για την απόφασή της να σταματήσει από τη Μουρμούρα

Η αποχώρησή της από τη Μουρμούρα μια δεκαετία μετά κι ο φημολογούμενος σεναριακός θάνατος του ρόλου της, έχει συζητηθεί πολύ. Τι καλύτερο από το να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση με μια δελφική ρήση κι ένα περιπαικτικό χαμόγελο: «Η Βουλίτσα φεύγει εξαιτίας της Μουρμούρας». Θα επιστρέψει στην επόμενη σεζόν; «Στα όνειρά του (σ.σ. του «Μηνά» που υποδύεται ο Αντώνης Αντωνίου) ίσως… Γιατί αυτό το ζευγάρι είναι τόσο αγαπημένο, δε θα μπορούσε να χωρίσει ποτέ. Νομίζω ότι όταν παντρεύεσαι έναν τέτοιο άνθρωπο τον παντρεύεσαι για πάντα, είτε ζεις εδώ είτε στον ουρανό», απάντησε η ταλαντούχα ηθοποιός.  

Μετά από δέκα χρόνια η Ελένη Κοκκίδου ως «Βουλίτσα» θα... αποχωριστεί τον «Μηνά», κατά κόσμον Αντώνη Αντωνίου

Μετά από δέκα χρόνια η Ελένη Κοκκίδου ως «Βουλίτσα» θα... αποχωριστεί τον «Μηνά», κατά κόσμον Αντώνη Αντωνίου

Όπως ξεκαθάρισε στη συνέχεια για τον ρόλο που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό: «Τίποτα δε με κούρασε, απλά έκλεισε αυτός ο κύκλος για εμένα. Είμαι πάντα έτσι στη ζωή μου, ανοίγω κύκλους και κλείνουν οι κύκλοι, δεν μπορώ να μείνω αιωνίως σε κάτι. Θέλω να γνωρίσω κι άλλα πράγματα, έχω την περιέργεια να κάνω πολλά. Ήδη το ότι είμαι δέκα χρόνια ανέλπιστα σε αυτόν τον ρόλο, το οφείλω ότι πέρασα τόσο καλά, στο ότι οι συνθήκες ήταν τόσο καλές, οι άνθρωποι όλοι είναι ένας κι ένας, γίναμε μια οικογένεια και δεν μπορούσα να φύγω. Τώρα πια πρέπει να αποχαιρετίσω την οικογένειά μου αυτή, δε χανόμαστε ως άνθρωποι, ως φίλοι… αλλά θέλω να εξερευνήσω καινούργια πράγματα». 

Ελένη Κοκκίδου: Ο λόγος που ποτέ δεν έκανε παιδιά

Κλείνοντας, η Ελένη Κοκκίνου αναφέρθηκε ενθουσιασμένη και στη μεγάλη της βράβευση στα βραβεία Ίρις το βράδυ της Τρίτης, για τον ρόλο της «Χαρούλας» στην ταινία Black Stone του Σπύρου Ιακωβίδη. «Έχω μεγάλη χαρά γιατί πήρα το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ταινία που παίζεται τώρα στο σινεμά και πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Είναι μια τραγικό-κωμωδία. Σπάνια γίνονται τέτοιες ταινίες στην Ελλάδα. Ήδη την έχουν δει πολλά νέα παιδιά…», είπε. Εξάλλου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουμε την κουβέντα μας, μου τόνισε ότι η χαρά της για αυτήν τη βράβευση ήταν τόσο μεγάλη, που το μυαλό της ήταν ακόμα στη σημαντική αυτή βραδιά.  

Η Ελένη Κοκκίδου στα βραβεία Ίρις όπου κέρδισε το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Black Stone /

Η Ελένη Κοκκίδου στα βραβεία Ίρις όπου κέρδισε το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Black Stone /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η Εκάβη του Ευριπίδη, σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, θα ξεκινήσει την περιοδεία της στις 10 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη και θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Αυγούστου

Η Ελένη Κοκκίδου με τους συμπραγωνιστές της Άκη Σακελλαρίου, Αλέκο Συσσοβίτη, Μαρίνα Καλογήρου & Θανάση Κουρλαμπά

Η Ελένη Κοκκίδου με τους συμπραγωνιστές της Άκη Σακελλαρίου, Αλέκο Συσσοβίτη, Μαρίνα Καλογήρου & Θανάση Κουρλαμπά

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ιωσήφ Ιωσηφίδης (Ταλθύβιος), Μαρίνα Καλογήρου (Πολυξένη), Ελένη Κοκκίδου (Εκάβη), Θανάσης Κουρλαμπάς (Οδυσσέας), Ερρίκος Μηλιάρης (Φάντασμα Πολύδωρου), Ηλεάνα Μπάλλα (Θεράπαινα), Άκης Σακελλαρίου (Πολυμήστορας), Αλέκος Συσσοβίτης (Αγαμέμνονας) 

Κάμερα-μοντάζ: Άμπερ Ντόκου

Δείτε το teaser της παράστασης
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top