Έφυγε από τη ζωή η Σούλη Σαμπάχ στα 91 της χρόνια

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τη γνωστή ηθοποιό και τραγουδίστρια

Δείτε διάφορες φωτογραφίες της Σούλης Σαμπάχ

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σούλη Σαμπάχ.  Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας

Η Σούλη Σαμπάχ στην κηδεία του Κώστα Καρρά το 2012

Η Σούλη Σαμπάχ στην κηδεία του Κώστα Καρρά το 2012 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Έμεινα 10 φορές έγκυος και έκανα εκτρώσεις για να δουλεύω»

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση... Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως… Η Σούλη Σαμπάχ (κατά κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δε θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στην σπουδαία ταινία ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ… Όσοι τη γνωρίσαμε θα τη θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της... Καλό ταξίδι αγαπημένη μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Ποια ήταν η Σούλη Σαμπάχ

Η Σούλη (Ανατολή) Σαμπάχ που το πραγματικό της όνομα ήταν Αναστασία Χριστοδούλου, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 16 Φεβρουαρίου 1932. Τραγουδίστρια κι ηθοποιός, ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη.

Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη, ενώ παράλληλα έπαιξε σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις κι επιθεωρήσεις.

Μέχρι το 2008 συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές της δημόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία του 2009, Σούλα έλα ξανά.

Η Σούλη Σαμπάχ με τη Στέλλα Παπαδημητρίου και την Τένια Μακρή σε θεατρική πρεμιέρα το 2010

Η Σούλη Σαμπάχ με τη Στέλλα Παπαδημητρίου και την Τένια Μακρή σε θεατρική πρεμιέρα το 2010 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η Σούλη Σαμπάχ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, τον Μάρτιο του 2020 ζούσε το δικό της δράμα στο αρχοντικό σπίτι της στην Πανόρμου. Τα προβλήματα υγείας για την ηθοποιό ξεκίνησαν τρία χρόνια νωρίτερα όταν το αυτοάνοσο νόσημα της ψωρίασης που την ταλαιπωρούσε από παλιά επέστρεψε.

«Δυστυχώς, η Σούλη ζει πλέον καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει εδώ κι έναν χρόνο περίπου», είχε αποκαλύψει στην εφημερίδα άνθρωπος που την επισκεπτόταν κατά διαστήματα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top