Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός: «Πάντα αγχώνομαι μην επιστρέψει ο καρκίνος»

«Έπαιζα με 32 αιματοκρίτη, δεν μπορούσα να ανέβω δύο σκαλοπάτια»

Για τη δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο μίλησε ο Τάσος Κωστής.

Ο ηθοποιός θυμάται πως έπρεπε να παίξει στο θέατρο και δεν μπορούσε να ανέβει ούτε δύο σκαλοπάτια.

Ο Τάσος Κωστής έγινε γνωστός όταν υποδήθηκε τον Φοίβο στο "Ρετιρέ"

Ο Τάσος Κωστής έγινε γνωστός όταν υποδήθηκε τον Φοίβο στο "Ρετιρέ"

«Ήμουν καταβεβλημένος. Έπαιζα με 32 αιματοκρίτη και δεν μπορούσα να ανέβω δυο σκαλοπατάκια στο θέατρο. Είχα όμως, την στήριξη της Κάτιας Δανδουλάκη που παίζαμε μαζί και με περίμενε, μετά τα δυο μεγάλα χειρουργεία και έκανα πρόβες με τα σωληνάκια. Έλεγα "ο καρκίνος τη δουλειά του και εγώ τη δική μου". Δεν θα κάτσω να κλαίω δίπλα στα σωληνάκια μου. Έλεγα πως θα πεθάνω αισιοδοξώντας» δήλωσε στο περιοδικό «Λοιπόν» και πρόσθεσε:

«Όταν πρωτομαθαίνεις ότι έχεις καρκίνο, φεύγει η γη κάτω από τα πόδια σου, γιατί δεν ξέρεις τίποτα. Σε άνθρωπο που ήταν πολύ κοντά μου, όταν το ανακάλυψε, ο γιατρός του έδωσε τρεις μέρες περιθώριο για να ζήσει, αν δεν χειρουργηθεί. Τον χειρούργησε και τελικά, έζησε έξι μήνες. Όταν όμως, ο καρκίνος σου δίνει το δικαίωμα, πρέπει να παλεύεις. Έχει πόνο βέβαια, πέφτεις πολλές φορές κάτω, αλλά πρέπει να σηκώνεσαι».

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως και η σύζυγός του αντιμετώπισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα υγείας και βίωσε τις ίδιες δύσκολες στιγμές.

«Μαζί το ζήσαμε και τα δύο από διαφορετικές πλευρές. Όταν κάνεις χειρουργείο, κάνεις έναν ύπνος και ξυπνάς μια χαρά, δεν πονάς. Ο άλλος όμως που μένει έξω και περιμένει 6-8 ώρες, πεθαίνει από την αγωνία. Έχουμε περάσει και οι δύο κι από τις δύο πλευρές. Ο ένας λοιπόν, έχει μάθει από τον άλλο».

Μπορεί ο ηθοποιός τώρα να είναι καλό, ωστόσο, όπως δήλωσε πάντα φοβάται μήπως ο καρκίνος επιστρέψει.

«Πάντοτε υπάρχει το άγχος. Υπάρχει μια παρακολούθηση, τον πρώτο χρόνο έκανα εξετάσεις κάθε τρεις μήνες. Τον δεύτερο πήγαμε στους έξι, μετά τον τρίτο πήγαμε στον χρόνο. Τρυπιέσαι και ξανά τρυπιέσαι και δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις» 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top